ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η κοινή ανακοίνωση των συντεχνιών των Τ/Κων επιβεβαιώνει τους φόβους που έχουμε εκφράσει για την αλλαγή της δημογραφικής δομής των Τ/Κων και τον εξαναγκασμό τους σε μετανάστευση

edek green

Χαιρετίζουμε την κοινή ανακοίνωση των συντεχνιών των Τουρκοκυπρίων η οποία επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τους φόβους που κατ’ επανάληψη έχουμε εκφράσει για την αλλαγή της δημογραφικής δομής των Τουρκοκυπρίων και τον εξαναγκασμό τους σε μετανάστευση.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τους ίδιους τους αριθμούς που υπάρχουν: ενώ στα κατεχόμενα θα έπρεπε να υπάρχουν γύρω στις 120 χιλιάδες, σήμερα διαμένουν περίπου μόνο 92 χιλιάδες. Είναι αντιληπτό λοιπόν πως ένας αριθμός 30 χιλιάδων Τουρκοκυπρίων έχουν μετακινηθεί για μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικό.

Στην ουσία οι αποδοχές του κ. Αναστασιάδη και των ηγεσιών του ΑΚΕΛ, του ΔΗΣΥ και του κ. Μαλά για νομιμοποίηση αριθμού εποίκων πέραν των 130 χιλιάδων, μετατρέπουν τους Τουρκοκύπριους σε μειοψηφία. Με αυτό τον τρόπο δίνουν τον πρώτο λόγο, στις πολιτικές εξελίξεις και όχι μόνο, στους έποικους.

Λευκωσία, 14 Δεκεμβρίου 2017

You may also like