ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι εξαγγελίες του Νικόλα Παπαδόπουλου είναι δεσμεύσεις που στοχεύουν στην πλήρη αποκατάσταση της μεσαίας τάξης και στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας

Νικόλας Οικονομία

Η ΕΔΕΚ χαιρετίζει τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος καθώς αυτά κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση.

Ορισμένα από αυτά τα μέτρα είναι:

  • Δημιουργία ειδικού Ταμείου, με σκοπό την αποζημίωση των Κύπριων «κουρεμένων» καταθετών, κατόχων αξιογράφων και των Ταμείων Προνοίας και Συντάξεων κατά 75%.
  • Δημιουργία Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.
    Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος με στόχο το διπλασιασμό των χαμηλότερων συντάξεων μέσα σε μια 10-ετία, έτσι ώστε να υπάρχει μια αξιοπρεπής ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη.
  • Αύξηση, μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, των κονδυλίων που αφορούν προγράμματα εργοδότησης και επανεκπαίδευσης ανέργων στα 160 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να φτάσουν στο 2% των δαπανών του προϋπολογισμού.

Είναι αντιληπτό πως πρόκειται για μέτρα τα οποία αποτελούν μίαν οφειλόμενη ανταπόδοση προς όλους όσους πλήγηκαν από την οικονομική κρίση. Είναι μέτρα τα οποία χαρακτηρίζονται από κοινωνική ευαισθησία. Μία κοινωνική ευαισθησία την οποία δεν επέδειξε η σημερινή κυβέρνηση στα πέντε σχεδόν χρόνια της διακυβέρνησής της η οποία αίφνης, σήμερα, προσπαθεί με εξαγγελίες – πυροτεχνήματα να βελτιώσει το κλίμα. Εκτιμούμε πως οι υποσχέσεις του Νίκου Αναστασιάδη θα έχουν την τύχει που έχουν όλες του οι δεσμεύσεις θα παραμείνουν ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις.

Αντίθετα, οι σημερινές εξαγγελίες του Νικόλα Παπαδόπουλου είναι δεσμεύσεις που θα υλοποιηθούν με την εκλογή του και στοχεύουν στην πλήρη αποκατάσταση της μεσαίας τάξης και στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.

 

Λευκωσία, 6 Δεκεμβρίου 2017

You may also like