ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η έρευνα της Eurostat που κατατάσσει την Κύπρο τελευταία στις δαπάνες στον τομέα της υγείας, διαψεύσει τις πομπώδεις διακηρύξεις της κυβέρνησης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), η Κύπρος είναι στην τελευταία θέση από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις δαπάνες στον τομέα της υγείας.

Παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις της κυβέρνησης για τα θέματα της υγείας και όλα τα συναφή, η εν λόγω έρευνα επιβεβαιώνει ακριβώς το αντίθετο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα πιο κάτω στοιχεία:

  1. Εδώ και 4,5 χρόνια και παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατόρθωσε να καλύψει τις κενές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό αλλά αντίθετα παρατηρήθηκε μαζική φυγή γιατρών.
  2. Δεν προχώρησε στη δαπάνη ενός περίπου εκατομμύριου ευρώ για να αγοραστεί ένας δεύτερος μαγνητικός τομογράφος για να εξυπηρετεί στους ασθενείς.
  3. Ο δημόσιος τομέας της υγείας δυστυχώς δεν διαθέτει ούτε ένα ολοκληρωμένο ογκολογικό τμήμα.
  4. Ολόκληρος ο δημόσιος τομέας διαθέτει μόνο μια νευροχειρουργική κλινική.
  5. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού οι λίστες αναμονής δεν μειώνονται αλλά μεγαλώνουν.

Η αποδόμηση του δημόσιο τομέα της υγείας είναι εμφανέστατη. Με αυτά τα δεδομένα δεν πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση μπορούν να επιχαίρουν για το επίπεδο της προσφερόμενης περίθαλψης στο λαό.

Λευκωσία, 30 Αυγούστου 2017

You may also like