Η ενέργεια του ΠτΔ να αποστείλει μόνο σε ολίγους τα έγγραφα επιβεβαιώνει ότι δεν επιθυμεί τη συνδρομή και τη βοήθεια των πολιτικών κομμάτων στη διαχείριση του κυπριακού

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΤΣΙΕΛΕΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ

Με αφορμή τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι τα κόμματα γνώριζαν το περιεχόμενο των «απόρρητων» ή «για ιδία χρήση» εγγράφων, καλούμε την κυβέρνηση να μας απαντήσει:

Αφού τα κόμματα γνώριζαν, γιατί όταν ζητούσαμε επίμονα να μας δοθούν τα συγκεκριμένα έγγραφα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνήθηκε και επέλεξε να τα δώσει σε ένα κόμμα, σε κάποιους δημοσιογράφους και σε λίγους «φίλους»;

Η δικαιολογία που προβάλλεται για τη μη παράδοση των εν λόγω εγγράφων στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου στην ουσία δείχνει ότι κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ότι ο Πρόεδρος δεν επιθυμεί τη συνδρομή και τη βοήθεια των πολιτικών κομμάτων στη διαχείριση του κυπριακού.

Ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του με τα όσα προηγήθηκαν στη Γενεύη και στο Κραν Μοντανά και με τη συμπεριφορά που επέδειξαν η Τουρκία και ο κ. Ακιντζί, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αν συνεχίσουμε την ίδια τακτική υπάρχει προοπτική θετικής κατάληξης για εξεύρεση δίκαιης, δημοκρατικής και βιώσιμης λύσης; Αυτό είναι ένα ερώτημα που κατ’ επανάληψη θέσαμε αλλά δεν πήραμε απάντηση.

Είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι η ανάγκη για αλλαγή τακτικής επιβεβαιώνεται από τα ίδια τα γεγονότα. Και όσο εθελοτυφλούμε και δεν προχωρούμε σε αυτή τη νέα τακτική διευκολύνουμε την Τουρκία στην υλοποίηση του 2ου της στόχου που δεν είναι μυστικός και συνίσταται στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους και στη ανακήρυξη τουρκικού κράτους στην Κύπρο.

Λευκωσία, 2 Σεπτεμβρίου 2017

You may also like