ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η έκκληση Αναστασιάδη για ενότητα αυτοδιαψεύδεται από τις πράξεις του

edek green

Για να υπάρχει ενότητα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους πιο κάτω βασικούς παράγοντες:

 1. Να γίνονται σεβαστές οι ομόφωνες αποφάσεις.
  i. Αντίθετα, από πλευράς Νίκου Αναστασιάδη έχει παραβιαστεί το κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009 και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών τα οποία αξιοποιούνται επιλεκτικά και όχι στο σύνολό τους.
 2. Να γίνεται εγκαίρως σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και συνδιαβούλευση με αυτό.
  i. Ο Νίκος Αναστασιάδης υποσχέθηκε από τις 2 Οκτωβρίου 2017 ότι το αργότερο μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2017 θα γινόταν σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για να συζητήσουμε την έκθεση του Γενικού Γραμματέα ώστε να καθοριστεί η μετέπειτα στάση μας. Το 2017 εκπνέει και ακόμα δεν έχει συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο.
 3. Να προστατεύονται οι δημοκρατικοί θεσμοί και να δημιουργείται κλίμα συνεργασίας.
  i. Ούτε σε αυτό ο Νίκος Αναστασιάδης συμβάλλει. Για παράδειγμα δεν έχει αποδεχθεί η ΕΔΕΚ, ένα κόμμα ιστορικό με διαχρονικές και επιβεβαιωμένες θέσεις στο κυπριακό, να έχει εκπρόσωπο στην διαπραγματευτική ομάδα για το κυπριακό.
  ii. Υπάρχει συστηματική προσπάθεια για πλήρη αποκλεισμό της ΕΔΕΚ και πιθανόν και άλλων κομμάτων από θεσμικά όργανα του κράτους.
  iii. Εμπλέκει τους Υπουργούς της κυβέρνησης στην προεκλογική εκστρατεία σε μια προσπάθεια ασφυκτικού ελέγχου όλων των θεσμικών οργάνων του κράτους αλλά και της κρατικής μηχανής.

  Λευκωσία, 18 Δεκεμβρίου 2017

You may also like