ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «Δημογραφική έκθεση του 2016» ακυρώνει τον ΠτΔ

απογραφη πληθυσμου

Η «Δημογραφική έκθεση του 2016» που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων είναι 706.800.

Από μόνη της η έκθεση ακυρώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την επιχειρούμενη παραπλάνηση του λαού για να δικαιολογηθούν οι επικίνδυνες θέσεις που υιοθέτησε στο κυπριακό και αποδέχτηκε ως περιεχόμενο και ως πρόνοιες λύσης του κυπριακού.

Πιο συγκεκριμένα, στην προσπάθειά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να δικαιολογήσει τον αριθμό των εποίκων που δέχθηκε να παραμείνουν μετά τη λύση και να παραπλανήσει ότι πράγματι διασφαλίζει την αναλογία 4:1, δήλωνε πως οι Ελληνοκύπριοι είναι 803 χιλιάδες, οι Τουρκοκύπριοι 180 χιλιάδες και οι έποικοι 40 χιλιάδες.

Με βάση όμως τη «Δημογραφική έκθεση του 2016» οι Τουρκοκύπριοι είναι μόλις 92.200. Συνεπώς, σύμφωνα με τα όσα αποδέχθηκε ο κ. Ν. Αναστασιάδης, το Τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος θα είναι Τουρκοκυπριακό μόνο κατ’ όνομα αφού σε αυτό ο αριθμός των εποίκων θα είναι 127.800, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από αυτό των Τουρκοκυπρίων (92.200).

Αφού λοιπόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όσοι τον στηρίζουν ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 2009, γιατί δεν προχωρούν όπως κατ’ επανάληψη η ΕΔΕΚ ζήτησε, σε απογραφή πληθυσμού από διεθνή οίκο εγνωσμένου κύρους υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της ΕΕ για να επιβεβαιωθεί επακριβώς ο δημογραφικός χαρακτήρας της Κύπρου;

 

Λευκωσία, 28 Νοεμβρίου 2017

You may also like