ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η διακήρυξη των Αναστασιάδη και Μαλά να συνεχιστεί η διαδικασία από εκεί που έμεινε, αποτελεί πρόσθετη βοήθεια προς την Τουρκία για την ολοκλήρωση των στόχων της

ΕΔΕΚ

Για ακόμα μια φορά ο κατοχικός ηγέτης, ο εκπρόσωπος δηλαδή της τουρκικής πολιτικής στην κατεχόμενη Κύπρο, έχει καταστήσει σαφείς τους τουρκικούς στόχους:

  • είτε λύση τουρκικών προδιαγραφών,
  • είτε ανεξάρτητο τουρκοκυπριακό κράτος στην κατεχομένη Κύπρο.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση και όσοι τον έχουν στηρίξει ακολουθώντας τη συγκριμένη αποτυχημένη τακτική τα τελευταία δέκα χρόνια, είτε δεν έχουν αντιληφθεί είτε δεν θέλουν να αντιληφθούν αυτούς τους τουρκικούς στόχους.

Με τις μέχρι σήμερα υποχωρήσεις και παραχωρήσεις που έχουν κάνει ουσιαστικά έχουν φέρει την Τουρκία ένα βήμα πριν από τη δυνατότητα υλοποίησης είτε του πρώτου είτε του δεύτερου στρατηγικού της στόχου.

Η διακήρυξη τόσο του κ. Αναστασιάδη όσο και του κ. Μαλά για πρόθεση να συνεχιστεί η διαδικασία από εκεί που έμεινε στο Κραν Μοντανά, ουσιαστικά αποτελεί πρόσθετη βοήθεια προς την Τουρκία για την ολοκλήρωση των στόχων της.

Η μόνη ρεαλιστική επιλογή είναι η αλλαγή τακτικής και η επανατοποθέτηση του κυπριακού στη σωστή του βάση ως θέματος εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εθνοκάθαρσης και η διεκδίκηση μιας δημοκρατικής, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης που να κατοχυρώνει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών χωρίς εθνοτικές διακρίσεις και διαχωρισμούς.

 

Λευκωσία, 25 Νοεμβρίου 2017

You may also like