ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ-Συγχαίρουμε τον ΠΑΣΥΚΑΦ για το έργο που επιτελεί

Σήμερα, οποίος διαγιγνώσκεται με καρκίνο έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει παρά να αποβιώσει, μιας και η επιστήμη έχει καταφέρει να κατανοήσει τη βιολογία του καρκινικού κυττάρου και μετρά βήματα προς τα μπρος.

Με ενέργειες του ΠΑΣΥΚΑΦ και άλλων φορέων, ο καρκίνος σήμερα δεν είναι πια μέσα στις συνειδήσεις των ανθρώπων, η ασθένεια μίασμα , η ακατανόμαστη αρρώστια. Είναι μια χρόνια πάθηση, όπως πολλές άλλες που χρήζει αναβάθμιση ως προς την προσφορά ιατρικών υπηρεσιών και άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών για τον ασθενή και την οικογένειά του.

Η ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση προσφοράς ιατρικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών στον τόπο μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα που αναμένεται να επιτευχθεί με την  σωστή    εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Όταν ο πολίτης ασθενήσει και δεν αισθάνεται ασφάλεια για σωστή ιατρική περίθαλψη από τους ιατρικούς φορείς του κράτους του τότε αναμφίβολα αυτό το κράτος,  ως κράτος πρόνοιας για τους πολίτες του, έχει αποτύχει.

Δυστυχώς σήμερα βιώνουμε αυτή την εικόνα έλλειψης εμπιστοσύνης από τον πολίτη προς τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από το κράτος.