ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γραπτή δήλωση Ευρωβουλευτή ΕΔΕΚ, Δ. Παπαδάκη, για το θέμα της τροπολογίας του Γερμανού Ευρωβουλευτή Ράιμερ Μπέκε

Ράιμερ Μπέκε
Είναι ξεκάθαρο πλέον πως μετά το αλαλούμ που ακολούθησε από κυβερνητικής πλευράς, στην προσπάθειά της η κυβέρνηση να δικαιολογήσει το πολιτικό ολίσθημα του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κασουλίδη, έκανε μια προσπάθεια αναδίπλωσης που επικεντρώθηκε στη θετική αναφορά για εφαρμογή της Γ΄ Βιέννης που κατέθεσε ο Γερμανός Ευρωβουλευτής Ράιμερ Μπέκε.

Η κοινή τροπολογία που καταθέσαμε με τον συνάδερφο Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη που έτυχε της υποστήριξης και των υπολοίπων Κυπρίων Ευρωβουλευτών και έγινε καταρχήν αποδεκτή από τον κ. Μπέκε, είχε στόχο την προσπάθεια βελτίωσης της συγκεκριμένης τροπολογίας η οποία θα αναφερόταν σε όλους τους εγκλωβισμένους, συμπεριλαμβανομένων και των Μαρωνιτών, βάση της συμφωνίας της Γ΄ Βιέννης.
Επιθυμούσαμε μέσω της τροπολογίας να αποφύγουμε το διαχωρισμό των εγκλωβισμένων σε Μαρωνίτες και μη.

Δυστυχώς η παρέμβαση του ΥΠΕΞ που μόνο προεκλογική σκοπιμότητα έχει, οδήγησε τελικά στη μη αποδοχή της δικής μας τροπολογίας.

Τέλος σημειώνω ότι σε καμία περίπτωση δεν φέρει ευθύνη ο γνωστός φίλος της Κύπρου Ευρωβουλευτής Ράιμερ Μπέκε, οποίος είναι σταθερός συμπαραστάτης του αγώνα του κυπριακού λαού και χαίρει της εκτίμησης μας. Αντίθετα είναι η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη που προσπαθεί να μπαλώσει τις γκάφες της εκ των υστέρων με αποτέλεσμα τη δημιουργία αχρείαστων συγκρούσεων αλλά και προνοιών που διαχωρίζουν τους εγκλωβισμένους και δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα στην Κυπριακή Δημοκρατία.


Λευκωσία, 28 Οκτωβρίου 2017

You may also like