ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για τη συνέχιση του προγράμματος αγοράς υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα

Ταλαιπωρία στα κυπριακά Νοσοκομεία

Η απόφαση της κυβέρνησης για αγορά υπηρεσιών, μαγνητικών τομογράφων και οφθαλμολογικών περιστατικών επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για άμεση ανασυγκρότηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, την ανάπτυξη νέων ιατρικών κλινικών και τμημάτων, καθώς και την αγορά των αναγκαίων εξοπλισμών ώστε να είναι δυνατή η προσφορά ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες σε ολόκληρη την επικράτεια κατά τρόπο ομοιόμορφο. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις δεν είναι δυνατή η ορθή και αξιόπιστη εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Δεν είναι δυνατό ακόμα και σήμερα ο δημόσιος τομέας να διαθέτει μόνο ένα μαγνητικό τομογράφο παγκύπρια όταν ο ιδιωτικός τομέας διαθέτει περίπου είκοσι. Ο Κύπριος πολίτης, πρέπει επιτέλους να απολαμβάνει το δημόσιο αγαθό της υγείας με όρους αξιοπρέπειας και επάρκειας. Να αποκτήσει επιτέλους τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής γιατρού και νοσηλευτηρίου.

Οι τεράστιες λίστες αναμονής αποτελούν για το μεν κράτος στίγμα και εξευτελισμό, για τον δε πολίτη, ιδιαίτερα τον χαμηλόμισθο, που δεν έχει άλλη επιλογή εκτός από τα δημόσια νοσηλευτήρια, στέρηση βασικών του δικαιωμάτων.

Η λύση δεν είναι η αγορά υπηρεσιών αλλά η γρήγορη εφαρμογή ενός καθολικού συστήματος υγείας, βιώσιμου και αξιόπιστου.

Λευκωσία, 3 Αυγούστου 2017

You may also like