ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για συνάντηση Κωστή Ευσταθίου με κοινότητες και Υπουργό Εσωτερικών

Κωστής Ευσταθίου

Η ΕΔΕΚ πιστή στο ραντεβού της με τις κοινότητες της υπαίθρου, εκπροσωπούμενη από τον βουλευτή Κωστή Ευσταθίου και τον Πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας, δήλωσε παρούσα στη σημερινή συνάντηση των κοινοτήτων Ακακίου, Αγ.Μαρίνας, Μενοίκου, Αγ.Γεωργίου, Κάτω Μονής, Κανναβιών, Αγ.Ειρήνης, Ορούντας και Ξυλιάτου με το νέο Υπουργό Εσωτερικό.

Αφουγκραζόμενος τα αιτήματα των κοινοτήτων, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ έχει εγγράψει μια σειρά θεμάτων στην Επιτροπή Εσωτερικών. Ανάμεσα σ΄αυτά είναι και το θέμα της κοινότητας της Ορούντας σχετικά με την επιβάρυνση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, λόγω της επέμβασης και της κατάργησης μέρους του οδικού δικτύου της κοινότητας και τα συνεπακόλουθα προβλήματα ανάπτυξης της κοινότητας, από τη λειτουργία του στρατοπέδου της Εθνικής Φρουράς. Το θέμα που αναδείχθηκε έντονα χθες στην Επιτροπή Εσωτερικών υποχρεώνοντας τα δύο αρμόδια Υπουργεία να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος.

Για την ΕΔΕΚ η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου θεωρείται υψίστης σημασίας και πρέπει να αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ σε μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα. Η Κυβέρνηση καλείται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για ενίσχυση των κοινοτήτων της υπαίθρου ανακόπτοντας τη συνεχή αύξηση του φαινομένου της αστυφιλίας. Δυστυχώς η κυβερνητική αδιαφορία και απραξία επιβεβαιώνει ότι οι κάτοικοι της υπαίθρου αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Λευκωσία, 12 Σεπτεμβρίου 2017

You may also like