ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επικίνδυνο και χωρίς επαρκή αιτιολόγηση το νομοσχέδιο που κατέθεσε το ΥΠΟΙΚ για να δοθεί άδεια λειτουργίας σε μη αδειοδοτημένα πιστωτικά ιδρύματα

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στην Επιτροπή Οικονοιμικών της Βουλής

Κατά τη σημερινή συνεδρία της Επ. Οικονομικών, το ΥΠΟΙΚ, επικαλούμενο γνωμάτευση εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας, κατέθεσε νομοσχέδιο το οποίο στην ουσία καταργεί την τροπολογία της ΕΔΕΚ που υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην του ΔΗΣΥ, στις 28 Απριλίου 2017.

Να υπενθυμίσουμε ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία της ΕΔΕΚ απαλείφθηκε από το αρχικό νομοσχέδιο το άρθρο 35 που αφορούσε την άδεια και λειτουργία μη αδειοδοτημένων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Αναμένουμε από το Υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα:

  • να καταθέσουν οποιαδήποτε αλληλογραφία επικαλούνται ότι έχουν για την υποχρέωσή μας ως κράτος να αδειοδοτήσουμε τη λειτουργία μη αδειοδοτημένων πιστωτικών ιδρυμάτων,
  • τη σχετική γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας,
  • κατάλογο των χωρών που επιτρέπεται και κατάλογο των χωρών που δεν επιτρέπεται η λειτουργία τους.Ως ΕΔΕΚ θεωρούμε ότι η λειτουργία τέτοιων ιδρυμάτων εγκυμονεί πολλούς κινδύνους αφού, ανάμεσα σε άλλα, απουσιάζουν οι μηχανισμοί για την εποπτεία τους.

Λευκωσία, 28 Αυγούστου 2017

You may also like