ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιχειρείται μία προσπάθεια συγκάλυψης της διαπλοκής που διαφαίνεται γύρω από το θέμα των εξετάσεων

edek green

Παρόλο που από χθες καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να κατονομάσει την λειτουργό που έκανε τη διοικητική έρευνα, διαπιστώνουμε μία ύποπτη σιωπή.

Ζητούμε εκ νέου από τον Υπουργό να κατονομάσει την εν λόγω λειτουργό και να εξηγήσει εάν και κατά πόσο αληθεύει η πληροφορία ότι έχει άμεση σχέση με τον ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου που παραδίδονταν μαθήματα στους υποψηφίους.
Επίσης, τον καλούμε να πει δημόσια κατά πόσο ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης φροντιστηρίου είναι ανάμεσα στους συμβούλους του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μας λυπεί που ο Υπουργός Παιδείας δεν προχώρησε από την αρχή σε πλήρη διαλεύκανση του όλου ζητήματος αναθέτοντας εξαρχής σε ανεξάρτητο ερευνώντα λειτουργό το όλο ζήτημα ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η αξιοπιστία του θεσμού που τόσο έντονα πλήγηκε. Μας λυπεί που δεν φρόντισε να είναι πολύ πιο προσεκτικός τόσο στην επιλογή των λειτουργών που εργάστηκαν για τις εξετάσεις για το Νέο Σύστημα Διορισμών (τους οποίους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ως έχοντες «μυαλό νηπίων»), αλλά και στην ανάθεση της διοικητικής έρευνας στην συγκεκριμένη λειτουργό.

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Υπουργός χειρίζονται το ζήτημα, μας επιτρέπουν να μιλάμε για μία συλλογική προσπάθεια συγκάλυψης της διαπλοκής που διαφαίνεται γύρω από το θέμα των εξετάσεων και όχι για ένα τυχαίο γεγονός ή για ένα ανθρώπινο λάθος όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί.

Λευκωσία, 15 Νοεμβρίου 2017

You may also like