ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΔΕΚ Κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΚΩΣΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Για οικονομικά σκάνδαλα και πολιτικές ευθύνες

Είναι διαφορετική η ποινική ευθύνη του καθενός από εμάς και διαφορετική είναι η πολιτική ευθύνη για τις επιλογές και τις πράξεις. Υπάρχουν πλείστες όσες πολιτικές ευθύνες στους νυν και τους προηγούμενους κυβερνώντες, χωρίς κατ’ ανάγκη να είναι ποινικές οι ευθύνες.

Και αυτό πρέπει να καταλάβει ο κάθε ένας πολίτης, ότι το γεγονός ότι δεν ασκείται ποινική υπόθεση δεν συνεπάγεται ότι απαλλάσσεται από την πολιτική του ευθύνη και τη βαριά αμέλεια για πράξεις ή παραλήψεις του.

Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στη Γενική Εισαγγελία να προχωρήσει. Υπάρχουν πλείστες όσες υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν και οι οποίες με λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά εκ μέρους όλων θα καταλήξουν σε ένα αίσιο τέλος, ελπίζουμε δηλαδή, γιατί και πολλή ζημιά έχει προκληθεί στο ανακριτικό έργο. Αν δεν προσέξουμε λοιπόν, θα έχουμε ακόμη περισσότερη ζημιά.

Αυτή είναι η αντίληψη που έχω αποκομίσει από την πλήρη ενημέρωση που μας έγινε στην Επιτροπή. Υπάρχει αριθμός υποθέσεων που είναι είτε υπό διερεύνηση είτε βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης, δεν θα τις αποκαλύψουμε για ευνόητους λόγους και ελπίζω οι συνάδελφοί μου να πράξουν το ίδιο.

You may also like