ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση Βουλευτή ΕΔΕΚ Λευκωσίας, Κωστή Ευσταθίου, για τις σημερινές προτάσεις νόμου της ΕΔΕΚ ενώπιον της Επ. Εσωτερικών

Κωστής Ευσταθίου

“Σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών συζητήθηκαν οι δύο προτάσεις νόμου που καταθέσαμε, οι οποίες προβλέπουν να ειδοποιείται ο πολίτης για οποιαδήποτε απόφαση του κτηματολογίου ή της πολεοδομίας που επηρεάζει δυσμενώς την περιουσία του. Υπάρχουν ενστάσεις, υπάρχουν προβληματισμοί τα οποία θα εξετάσουμε. Στόχος είναι επιτέλους, εκεί όπου παρεμβαίνει η Δημοκρατία εις βάρος της αξίας της ακίνητης ιδιοκτησίας ενός πολίτη, ο πολίτης να τυγχάνει ειδοποίησης ώστε να πάρει τα μέτρα του, να αντιδράσει, να έχει γενικά γνώση της κατάστασης. Όπως η Δημοκρατία μπορεί να επιβάλλει φορολογίες και να αποστέλλει ταχυδρομικώς ειδοποιήσεις , τοιουτοτρόπως να μπορεί να ειδοποιεί τον πολίτη για την επιβάρυνση της ακίνητης ιδιοκτησίας του. Κρυφτούλι η Δημοκρατία με τους πολίτες δε μπορεί και δε θα πρέπει να παίζει.»

Δήλωση του βουλευτή Κωστή Ευσταθίου για τη μελέτη που παρουσιάστηκε από ξένους εμπειρογνώμονες και αφορά την αδειοδότηση των οικοδομών.

«Η μελέτη του Αυστριακού μελετητή/εμπειρογνώμονα αφορά κυρίως τη διαδικασία έκδοσης πολεοδομικών και οικοδομικών αδειών και χειρισμού των θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη. Έχει κάνει εξαιρετική δουλεία ο εμπειρογνώμονας, έχει εντοπίσει πάρα πολλές αδυναμίες που έχει το σύστημα μας, αδυναμίες που έχουν να κάνουν κυρίως με την αλληλοκάλυψη ευθυνών, με την παρουσία πάρα πολλών αρμοδίων σε κάποιες αιτήσεις, θέματα που έχουν καταστήσει το σύστημα μας αδύναμο να κινηθεί προς τα εμπρός. Πολύ φοβούμαι ότι κι αυτή η έκθεση, η καθ’ όλα εξαιρετική έκθεση , θα χαθεί στον κυκεώνα της δημόσιας υπηρεσίας, που κάθε άλλο υπηρετεί τον πολίτη, περισσότερο τον ταλαιπωρεί και τον ελέγχει παρά τον εξυπηρετεί.»

Λευκωσία, 18 Σεπτεμβρίου, 2017

You may also like