ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΚ Μ. ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος

Η ΕΔΕΚ θα επανακαταθέσει για ακόμα μια φορά στο ΕΣ τις απόψεις της για τη νέα τακτική καθώς και συγκεκριμένα μέτρα για την προκλητική συμπεριφορά του κατοχικού καθεστώτος

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Τα όποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση προς αντιμετώπιση των τελευταίων προκλήσεων του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας, όπως επισήμως δηλώθηκε, είναι για να επανέλθει η Τουρκία με καλή θέληση στη διαδικασία των συνομιλιών.

Η κυβέρνηση δυστυχώς φαίνεται ότι δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι της Τουρκίας και αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Όμως ακόμα πιο επικίνδυνο είναι να συνεχίσει η κυβέρνηση να τρέφει ψευδαισθήσεις ότι χωρίς αλλαγή τακτικής και χωρίς πρόκληση κόστους στην Τουρκία θα συνετιστεί και θα προσέλθει στον διάλογο με εποικοδομητικό πνεύμα για την εξεύρεση δημοκρατικής λύσης.

Είναι πια προφανές ότι η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχουν ούτε εναλλακτικές επιλογές ούτε διάθεση αλλαγής τακτικής.

Η ΕΔΕΚ στην αυριανή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου θα προσέλθει και θα επανακαταθέσει γραπτώς για ακόμα μια φορά τις απόψεις της, τόσο για τη νέα τακτική, στη βάση και της τελευταίας απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όσο και συγκεκριμένα μέτρα ως απάντηση στην προκλητική συμπεριφορά του κατοχικού καθεστώτος.

Λευκωσία, 31 Ιουλίου 2017

You may also like