ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΚ, Μ. ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος

Καλώ τον κ. Άντρο Κυπριανού και τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να αποκαταστήσουν την πραγματικότητα και την αλήθεια

Κατά τη διάρκεια ψεσινής τηλεοπτικής εκπομπής (ALPHA POLITICS) στην οποία ήμουν μαζί με τους προέδρους του ΔΗΣΥ και τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ επιχειρήθηκε να υπάρξει μια παραπληροφόρηση και να διαψευστώ για κάποια από τα στοιχεία που κατέθεσα.

Δεν θα αναφερθώ στους χαρακτηρισμούς που αποδόθηκαν γιατί μέχρι σήμερα στην πολιτική μου σταδιοδρομία δεν έχω αναφερθεί ποτέ υποτιμητικά ή με χαρακτηρισμούς στους συνομιλητές μου, έστω και αν υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες.

Είμαι υποχρεωμένος, επειδή γνωρίζω πως ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα αυτά τα οποία ψες υποσχέθηκε, διότι πολύ απλά η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων θα με επιβεβαιώσουν και θα τον διαψεύσουν, είμαι υποχρεωμένος να τα δώσω εγώ.

Τα επίμαχα κυρίως σημεία ήταν δύο. Το πρώτο σημείο ήταν επιχειρήθηκε να διαψευστώ όταν είπα πως η κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια είχε κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν θα πλήξει την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα.

Έχω στη διάθεσή μου τη δήλωση που έκανε ο κ. Χριστόφιας στις 14 Οκτωβρίου 2008 η οποία έγινε στο αεροδρόμιο Λάρνακας πριν από την αναχώρησή του για να λάβει μέρος σε συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αναφέρει τα ακόλουθα:

«Πεποίθησή μου είναι ότι η διεθνής οικονομική κρίση στο τέλος της μέρας θα αφήσει την Κύπρο εντελώς αλώβητη».

Το αν έμεινε αλώβητη ο καθένας μπορεί να το αποδείξει.

Το δεύτερο στοιχείο στο οποίο επιχειρήθηκε να αμφισβητηθώ και εμμέσως πλην σαφώς να νοηθεί ότι δεν λέω την αλήθεια, είναι η αναφορά μου στο ότι το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις στις 6 Σεπτεμβρίου 2014 το ψήφισε και το ΑΚΕΛ.

Έχω στη διάθεσή σας τα πρακτικά της Βουλής της συγκεκριμένης συνεδρίας όπου ακριβώς επιβεβαιώνεται ότι και το ΑΚΕΛ ψήφισε το νόμο των εκποιήσεων. Οι μόνοι που δεν ψήφισαν τον νόμο των εκποιήσεων ήταν οι βουλευτές της ΕΔΕΚ και ακόμα δύο βουλευτές.

Από την άλλη, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου επιχείρησε να αποδώσει τη ΔΔΟ στη συμφωνία Μακαρίου Ντενκτάς για τα 4 σημεία του 1977 και στη συμφωνία Κορυφής, όπως την ονόμασε, Κυπριανού-Ντενκτάς του 1979.

Την έχω στη διάθεσή μου και μπορείτε να την δείτε όλοι ότι τόσο τα 4 σημεία της συμφωνίας Μακαρίου – Ντεκντάς όσο και η Συμφωνίας Κυπριανού – Ντενκτάς, σε κανένα από τα σημεία τους δεν αναφέρονται στη ΔΔΟ. Αντίθετα επιβεβαιώνεται ότι για πρώτη φορά ο όρος της ΔΔΟ εισήχθηκε από τον κ. Βασιλείου στην ομόφωνη, δήθεν, απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του Ιουνίου 1989, που ως γνωστό η ΕΔΕΚ είχε διαφωνήσει, και στη συνέχεια συμπεριλήφθηκε στο ψήφισμα 649 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Μαρτίου του 1990.

Όλα τα υπόλοιπα είναι μια προσπάθεια παραπληροφόρησης, μία προσπάθεια παραπλάνησης και αποσκοπεί ακριβώς στο να μεταφερθεί το κέντρο ενδιαφέροντος των πολιτών από αυτά τα οποία ουσιαστικά έχουν συμφωνήσει ως περιεχόμενο της λύσης και το οποίο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την εθνική και φυσική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού, στο θέμα της ονοματολογίας.

Είμαι βέβαιος ότι και οι δυο συνομιλητές μου θα έχουν το θάρρος της γνώμης τους να αποκαταστήσουν την πραγματικότητα και την αλήθεια και στην ουσία να αποκαταστήσουν όσα αυτή τη στιγμή έχω παρουσιάσει.

Τα έγγραφα είναι στη διάθεσή σας.

 

 

Λευκωσία, 1 Δεκεμβρίου 2017

You may also like