ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση Αναπληρωτή Προέδρου ΕΔΕΚ, Μ. Βασιλειάδου

ΕΔΕΚ, Βαιλειάδου Αναπληρωτής Πρόεδρος

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα όσα έγιναν στο Κραν Μοντάνα. Οι θέσεις και τοποθετήσεις μας θα κατατεθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Εμείς ως ΕΔΕΚ. παρόλη τη δηλωμένη διαφωνία μας με τη σύγκληση πενταμερους Διάσκεψης και τους εν γένει χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναγνωρίζοντας τη κρισιμότητα των στιγμών, ενεργήσαμε με υπευθυνότητα και με την παρουσία και τη συμβολή του Προέδρου της ΕΔΕΚ στο Κραν Μοντάνα, προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αξιοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα να προχωρεί συνέχεια σε διολισθήσεις και υποχωρήσεις, κατοχυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το πρόσθετο πολιτικό κεκτημένο υπέρ της άλλης πλευράς που αποτυπώνεται πλέον και στις προτάσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για μια ακόμα φορά, δε προέβλεψε σωστά τη στάση Ακιντζί και τις προθέσεις της Τουρκίας στο Κραν Μοντάνα.

Ασφαλώς ο μόνος υπεύθυνος για τις αρνητικές εξελίξεις είναι η Τουρκιά η οποία βγήκε αλώβητη από αυτή τη διαδικασία. Η δική μας πλευρά όμως δεν θα πρέπει ποτέ να κλείσει το δρόμο και θα πρέπει να συνεχίσει τη προσπάθεια για επίτευξη μιας δημοκρατικής και βιώσιμης λύσης. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τη προσπάθεια αλλά με αλλαγή στη στρατηγική και την τακτική.

Λευκωσία, 10 Ιουλίου 2017

You may also like