ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Μ. Βασιλειάδου με Συντονίστρια Εξωτ. Υποθέσεων Εργατικού Κόμματος Ισραήλ

Δηλώσεις Μαρίας Βασιλειάδου με Pfeifel

Για συνάντηση με την κ. Zahara Pfeifel, Συντονίστρια Εξωτερικών Υποθέσεων Εργατικού Κόμματος Ισραήλ

Είχαμε μια γόνιμη συζήτηση με τη κυρία Pfeifel που εκπροσωπεί το Εργατικό Κόμμα του Ισραήλ ως η επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων.

Επιβεβαιώσαμε τα κοινά μας οράματα που εδράζονται στον σοσιαλισμό και τη δημοκρατία και μιλήσαμε για τη περαιτέρω ενδυνάμωση των δεσμών και της σχέσης των κομμάτων μας.

Η γειτνίαση των χωρών μας δημιουργεί πολυεπίπεδα δεδομένα για ανάπτυξη συνεργειών. Δεσμευτήκαμε να εργαστούμε από κοινού προς αυτή τη κατεύθυνση.

Ευχαριστούμε το Εργατικό κόμμα του Ισραήλ και τη κυρία Pfeifel προσωπικά για τη στήριξη στον αγώνα που διεξάγει η Κύπρος για απελευθέρωση από την Τουρκική κατοχή, για τερματισμό της διχοτόμησης και την επίτευξη μιας λειτουργικής, δημοκρατικής, αξιοπρεπούς και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος. Μιας λύσης βασισμένης στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, χωρίς παρεκκλίσεις, βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και τον χάρτη του ΟΗΕ για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Τα προοδευτικά κόμματα σε όλο τον κόσμο μοιράζονται κοινά οράματα και ανοίγουν διόδους διαλόγου για την επίτευξη προόδου, ανάπτυξης και ευημερίας των λαών.

Οι δυο χώρες μας έχουν κοινά συμφέροντα και πολλές προοπτικές συνεργασίας.

Σημειώνω πως οι επαφές μας γίνονται μέσα σε αυτό το ευρύτερο πνεύμα αλληλοκατανόησης και συνεργασίας.

Λευκωσία, 29 Σεπτεμβρίου 2017

You may also like