ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΕΔΟΥ ΕΔΕΚ, Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΜΟΡΦΟΥ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΓΓ

Η Μόρφου ήταν, είναι και θα είναι ένα ζωντανό κύτταρο της ιστορίας και της παράδοσης αυτού του τόπου. Δεν τη χαρίζουμε, δεν τη δωρίζουμε σε κανένα κατακτητή. Δεν απεμπολούμε το αναφαίρετο δικαίωμα του νόμιμου ιδιοκτήτη να αποφασίζει για τη περιουσία του. Δεν αποδεχόμαστε τον όρο “χρήστης”.

Δεν αποδεχόμαστε να έχει τον πρώτο λόγο ο καταπατητής και σφετεριστής της γης των προγόνων μας, ούτε αναγνωρίζουμε τον όποιο συναισθηματικό δεσμό που δημιουργήθηκε από την παράνομη χρήση της περιουσίας για την  οποία έδωσαν τη ζωή τους, τον κόπο και τον ιδρώτα τους και της γης στην οποία είναι θαμμένα τα κόκκαλα των παππούδων και των γονιών μας. Ποιος μπορεί να έχει ισχυρότερο συναισθηματικό δεσμό από αυτόν η να συζητά ένα τέτοιο θέμα;

Για την κατάσταση στη Κύπρο και για τις αλλεπάλληλες αποτυχίες εξεύρεσης λύσης του προβλήματος φέρει ακεραία ευθύνη η Τουρκία. Παρόλα ταύτα, στο Κραν Μοντανά καθορίστηκε η ληξιαρχική πράξη θανάτου της λανθασμένης διαδικασίας που ακολουθήθηκε τα τελευταία 10 χρόνια  στο Κυπριακό. Η έκθεση του Γενικού Γραμματέα , εάν και εφόσον ισχύουν αυτά που δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας, στην ουσία αποτελεί τον επικήδειο αυτής της λανθασμένης τακτικής.

Είναι δεδομένο πως απαιτείται αλλαγή τακτικής. Αυτή την  αλλαγή δεν μπορούν να την επιφέρουν ούτε οι προηγούμενοι ούτε οι σημερινοί κυβερνώντες αφού συνεργάστηκαν και ακολουθούσαν εδώ και χρόνια την ίδια λανθασμένη τακτική.

Αυτή την αλλαγή μόνο οι δυνάμεις της Αλλαγής μπορούν να την φέρουν, στη βάση της Νέας Στρατηγικής για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακό.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 10 Οκτωβρίου 2017