ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρειάζεται αλλαγή τακτικής για αντιμετώπιση των νέων κινδύνων που θα προκληθούν  από την πολιτική της Τουρκίας

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΚΚΙΝΤΖΙ
Στην ουσία οι χθεσινές δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη, κ. Ακιντζί, αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις τόσο της Τουρκίας όσο και του ιδίου.
Ο στόχος τους είναι πια συγκεκριμένος και επιβεβαιώνει αυτά για τα οποία μέχρι σήμερα η ΕΔΕΚ υποστήριζε:
  • Ο πρώτος στόχος της Τουρκίας είναι μια συνομοσπονδιακή μορφή λύσης μέσω της οποίας η Τουρκία να μπορεί να ελέγχει τη λειτουργία ολόκληρης της επικράτειας, μέχρι που να μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προσάρτησης της Κύπρου στην Τουρκία.
  • Ο δεύτερος εναλλακτικός στόχος, σε περίπτωση αποτυχίας του πρώτου, είναι η ίδρυση νόμιμου τουρκικού κράτους στην Κύπρο.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι ηγεσίας ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ καθώς και όλοι αυτοί που μέχρι σήμερα διατείνονταν ότι μοιράζονταν τα ίδια οράματα με τον κ. Ακιντζί και πίστωναν την Τουρκία με καλή θέληση για την επίλυση του Κυπριακού, εξακολουθούν να τα πιστεύουν;

Σε αντίθετη περίπτωση οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους και να παραδεχτούν  ακριβώς ότι με αυτά τα δεδομένα χρειάζεται αλλαγή τακτικής για αντιμετώπιση των νέων κινδύνων που θα προκληθούν  από την πολιτική της Τουρκίας.


Λευκωσία, 1 Σεπτεμβρίου 2017

You may also like