ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαιρετίζουμε τις προτάσεις Νικόλα Παπαδόπουλου για την Κοινωνική Πολιτική

ΕΔΕΚ ΓΡΟΘΙΑ

Η ΕΔΕΚ χαιρετίζει τις προτάσεις που εξήγγειλε σήμερα ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι Δυνάμεις της Αλλαγής που στοχεύουν στην πλήρη και ολοκληρωμένη εφαρμογή μίας Κοινωνικής Πολιτικής.

Οι προτάσεις αυτές είναι άμεση και απόλυτη ανάγκη να εφαρμοστούν ώστε να μετατρέψουμε την Κύπρο σε ένα αληθινό κράτος πρόνοιας με όρους δίκαιης κοινωνικής κατανομής για όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη μέσα σε συνθήκες κοινωνικής συνοχής.

Οι εν λόγω προτάσεις βρίσκονται προς την ορθή κατεύθυνση και μας βρίσκουν πλήρως σύμφωνους αφού, ανάμεσα σε άλλα, στοχεύουν:

  • Στο να επιτρέψουν αλλά και να παρακινήσουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να αναπτύξουν πρωτοβουλίες ικανές να οδηγήσουν στην αποκατάσταση της θέσης τους στον κοινωνικό ιστό για να έχουν μέρισμα στην ευημερία.
  • Στην δημιουργία ενός αληθινού Κράτους Προνοίας με συγκεκριμένη πολιτική που δεν εξαντλεί τη δράση του στην παραχώρηση επιδομάτων.
  • Στην σημαντική βελτίωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων και να αρθούν οι αδικίες.
  • Στον οργανωτικό και λειτουργικό εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.
  • Στην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος με στόχο το διπλασιασμό των χαμηλότερων συντάξεων μέσα σε μια 10-ετία, έτσι ώστε να υπάρχει μια αξιοπρεπής ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη.

You may also like