ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαιρετίζουμε την εξαγγελία για κατάθεση νομοσχεδίου για άδεια πατρότητας

Χαιρετίζουμε την εξαγγελία της Υπουργού Εργασίας κ. Αιμιλιανίδου για κατάθεση σύντομα στη Βουλή του νομοσχεδίου για την άδεια πατρότητας. Υπενθυμίζουμε ότι ως ΕΔΕΚ είχαμε καταθέσει σχετική πρόταση νόμου από το 2015 γιατί ακριβώς είχαμε επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας ενός νομοθετικού πλαισίου το οποίο να παρέχει και στον πατέρα το δικαίωμα σε άδεια πατρότητας για σκοπούς ανατροφής του παιδιού αλλά και παροχής σχετικών διευκολύνσεων στην οικογένεια.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βλέπουμε την πρότασή μας, η οποία δεν μπορούσε να προχωρήσει νομοθετικά μόνο με πρωτοβουλία της Βουλής καθώς προνοούσε αύξηση των δημοσίων οικονομικών του κράτους να υλοποιείται μέσα από το νομοσχέδιο που αναμένεται προσεχώς να κατατεθεί στη Βουλή.

Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε ότι ως ΕΔΕΚ έχουμε επίσης καταθέσει πρόταση νόμου για καταβολή σύνταξης χηρείας και στους άντρες των οποίων η σύζυγος έχει αποθάνει και αναμένουμε τη συμβολή της κυβέρνησης για να επιλυθεί και αυτό το ζήτημα όπου υπάρχει δυσμενής διάκριση μεταξύ των δυο φύλων