ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαιρετισμός Επίτιμου Προέδρου ΕΔΕΚ, Β. Λυσσαρίδη, στην Κοινή Αντικατοχική εκδήλωση που διοργανώνουν τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη, στο Άγαλμα της Ελευθερίας στη Λευκωσία 20.7.2017

Επίτιμος Πρόεδρος και Ιδρυτής ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης

Ένοχοι και συνένοχοι αθώοι και συναθώοι, υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι, αγωνιστές και τότε απόντες, συναγωνιστές ζώντες και τεθνεότες μαρτυρούμε τις οδυνηρές συνέπειες της προδοσίας.

Έστω και έτσι πρέπει να βρισκόμαστε σε συμπαράταξη για να αποκλείσουμε περαιτέρω δεινά και να απαλλαγούμε από την κατοχή, τους εποίκους και προσβλητικές εγγυήσεις με συμμετέχοντες τους ένοχους, τους καταχτητές.

Επιβάλλεται ένα μέτωπο αντίστασης και μια νέα πανεθνική στρατηγική που θα προβάλλει ανάγλυφη την υφή του Κυπριακού προβλήματος. Επιβάλλεται η ανάλυση των Τουρκικών στόχων και η εγκατάλειψη της ευσεβοποθικής αναμονής κινήσεων καλής θέλησης από την Τουρκία.

Ποιοι οι Τουρκικοί στόχοι, οι οποίοι άλλωστε με ωμότητα προβάλλονται.

Διχοτόμηση του Αιγαίου, Κυπροποίηση της Θράκης και Αλεξανδρετοποίηση της Κύπρου.

Αλλαγή του σκηνικού μπορεί να επέλθει με αξιοποίηση των εμπλεκομένων συμφερόντων στην νευραλγική μας περιοχή και με τη δημιουργία συνθηκών ώστε η εμμονή της Τουρκίας στους στόχους της να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα ευρύτερα της συμφέροντα.

Ενδιάμεσος στόχος είναι η δημιουργία ενός ελεγχόμενου, πολυκηδεμονευόμενου μεταποικιοκρατικού μορφώματος. Οι δυνάμεις της αντίστασης πρέπει να βρεθούν επί κεφαλής στον αγώνα για νέα ελπιδοφόρα πορεία.

Σ΄αυτή την ιστορική φάση πιστοί στην ρήτρα ότι ούτε ο θάνατος δεν είναι δικαιολογητικό απουσίας, δηλώνουμε παρόντες.

Όσοι πιστοί. —————-

You may also like