ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανάγκη και υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στους σχεδιασμούς οικονομικής ανάπτυξης που θα στηρίζονται πάνω σε σταθερούς πυλώνες

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΚΥΠΡΟΣ

Η απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να τερματίσει την έξοδο κεφαλαίων για επενδύσεις σε ακίνητα, στην ουσία επιβεβαιώνει τους φόβους που κατ’ επανάληψη είχαμε εκφράσει όσον αφορά τα θέματα της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας.

Όπως πολλές φορές τονίσαμε, η ανάπτυξη της οικονομίας στηρίζεται σε δύο μη σταθερούς πυλώνες: τον τουρισμό και την έκδοση διαβατηρίων.

Ήδη φαίνεται ότι ο ένας εκ των δύο πυλώνων (η «πώληση» διαβατηρίων) αρχίζει μερικώς να κλονίζεται και δεν αποκλείεται στη συνέχεια να υπάρχουν και πρόσθετες επιπλοκές εάν για παράδειγμα από πλευράς Ε.Ε. η άλλων χωρών ληφθούν ανάλογα μέτρα.

Ανάγκη και υποχρέωση της κυπριακής πολιτείας και κυρίως της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στους σχεδιασμούς οικονομικής ανάπτυξης που θα στηρίζονται πάνω σε σταθερούς πυλώνες όπως είναι ο πρωτογενής, ο δευτερογενής τομέας της οικονομίας αλλά και οι τομείς υψηλής τεχνολογίας όπως είναι η νανο-τεχνολογία.

Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση αυτό που φρόντισε είναι να μείνει στα πυροτεχνήματα και όχι στην ουσία.

 

Λευκωσία, 24 Νοεμβρίου 2017

You may also like