ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ακόμα μια δέσμευση Νίκου Αναστασιάδη που δεν θα υλοποιηθεί

Οι κάτοχοι αξιογράφων διαδηλώνουν έξω από την Κεντρική Τράπεζα

Η αποκατάσταση όλων όσων έχουν πληγεί από το κούρεμα του 2013 είναι επιβεβλημένη.

Η πρόσφατη εξαγγελία του Νίκου Αναστασιάδη για αποκατάστασή τους είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα που επιβεβαιώνεται από τα πιο κάτω:

Στο διάστημα 2012-2017 ο Νίκος Αναστασιάδης έδωσε 6 δεσμεύσεις προς τους κουρεμένους κατόχους αξιογράφων για αποκατάστασή τους τις οποίες έχει αθετήσει. Έχει αγνοήσει και το ότι η αποκατάστασή τους ήταν μνημονιακή υποχρέωση που όφειλε να είχε υλοποιήσει και δεν το έπραξε.
Το 2013 με πρόταση της ΕΔΕΚ δημιουργήθηκε το Εθνικό Ταμείου Αλληλεγγύης αλλά παρέμεινε αδρανοποιημένο. Τον Μάιο του 2015 η κυβέρνηση Αναστασιάδη κατέθεσε πρόταση κατάργησης αυτού του Ταμείου ενώ στις 2 Οκτωβρίου 2017 έγινε συζήτηση στη Βουλή για την κατάργησή του.
Μόλις την προηγούμενη βδομάδα ο Αβέρωφ Νεοφύτου αρνήθηκε να θέσει προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών την πρόταση νόμου του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νικόλα Παπαδόπουλου, με την οποία τροποποιείται ο Περί Ίδρυσης Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης νόμος που επιδιώκει την θεσμοθέτηση των εμβασμάτων στο εν λόγω ταμείο μέσω ετήσιας συνεισφοράς του κράτους ώστε να αποκατασταθούν όλοι οι κουρεμένοι.
Τα πιο πάνω επιβεβαιώνουν πως ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει καμία ειλικρινή πρόθεση να αποκαταστήσει όσους κουρευτήκαν το 2013.

Η πρότασή του για αποκατάσταση των κουρεμένων λίγες μόνο βδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές είναι ένα ακόμη προεκλογικό πυροτέχνημα. Είναι μία ακόμη δέσμευση του Νίκου Αναστασιάδη που δεν θα υλοποιηθεί όπως δεν υλοποιήθηκαν τόσες άλλες, επειδή, εάν καταφέρει να επανεκλεγεί, μη έχοντας πρόθεση να διεκδικήσει άλλη θητεία δεν θα έχει ανάγκη τις ψήφους τους.

Αν πράγματι ήθελε να υλοποιήσει την εν λόγω πρόταση είχε το θεσμικό πλαίσιο και τα μέσα να το πράξει. Η απουσία πολιτικής βούλησης όμως και ο εμπαιγμός του λαού από τον Νίκο Αναστασιάδη επιβεβαιώνονται για ακόμα μια φορά από τα ίδια τα γεγονότα.

 

Λευκωσία, 30 Νοεμβρίου 2017

You may also like

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΓΕΣΥ