ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στόχος ΕΔΕΚ η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης του ΠτΔ μέσω εισηγήσεων και προτάσεων

Μας ανησυχούν ιδιαίτερα οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ σε σχετική ερώτηση που του έγινε για την πολυμερή.

Η ΕΔΕΚ, σε αντίθεση με τον κ. Αβέρωφ δεν θεωρεί «μικρότητες» ούτε τη σύνθεση μιας διάσκεψης για το κυπριακό, ούτε και το ενδεχόμενο λειτουργίας «ενδιάμεσου κράτους» κατά τη μεταβατική περίοδο. Περιλαμβάνονται και τα δυο στα σημαντικά θέματα για την επίλυση του κυπριακού.

Όλοι αναγνωρίζουν ότι το Κυπριακό δεν είναι δικοινοτικό πρόβλημα, αλλά διεθνές πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία είναι το ισχυρό χαρτί της διαπραγματευτικής μας θέσης. Σε καμία διάσκεψη και για άνευ λόγου ικανοποίησης τουρκικών θέσεων δεν πρέπει να υποβαθμιστεί σε κοινότητα και να απουσιάζει από μια τόσο σημαντική διάσκεψη. Κάτι τέτοιο θα αποτελεί ληξιαρχική πράξη διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβεβαίωση των Τουρκικών θέσεων «περί εκλιπούσας».

Είναι σημαντικό να επαναλάβουμε πως στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού διαλόγου, οι θέσεις της ΕΔΕΚ ανεξάρτητα όποιας διαφωνίας μας, στοχεύουν στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης του Προέδρου μέσω εισηγήσεων και προτάσεων. Στείρα αντιπολίτευση δεν κάναμε ποτέ.

Ο Πρόεδρος θα έχει την ευθύνη για το τι θα συμφωνήσει και τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες για το  τι θα ψηφίσουμε.

You may also like