ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: Η προσπάθεια επιβολής «σιωπής» δεν θα γίνει αποδεκτή

Η τελευταία συνεδρία (30.7.16) του Εθνικού Συμβουλίου ουσιαστικά αποτέλεσε την ταφόπλακα για την αναβάθμιση του και την ενίσχυση της προοπτικής διαμόρφωσης ενιαίας εθνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού.

Η ουσία εξακολουθεί να είναι πως:

  • Το Ε.Σ θα είναι συμβουλευτικό σώμα,
  • ο εκάστοτε Πρόεδρος θα διαχειρίζεται το κυπριακό στη βάση των προεκλογικών- του δεσμεύσεων και εξαγγελιών,
  • τις εισηγήσεις των κομμάτων, εάν θέλει θα τις λαμβάνει υπόψη, όπως φυσικά και τις εισηγήσεις των θεματικών επιτροπών που θα συγκαλούνται για την μελέτη διαφόρων θεμάτων.

Στην πραγματικότητα το Εθνικό Συμβούλιο θα αποτελεί συνάθροιση των Προέδρων ή Εκπρόσωπων των κομμάτων για περιοδική, επιλεκτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο και σώμα προσχηματικής κάλυψης ή και συγκάλυψης, εκ των υστέρων, των επιλογών του Προέδρου για ένα θέμα που άπτεται της φυσικής και εθνικής επιβίωσης του κυπριακού ελληνισμού.

Είναι λυπηρό, 42 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή και τη συστηματική προσπάθεια για αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα με τον εποικισμό, ο ελληνισμός της Κύπρου να μην έχει κατορθώσει να υιοθετήσει μια ενιαία εθνική πολιτική.

Η ΕΔΕΚ, όπως τόνισε και κατά τη συνεδρία του Ε.Σ., θα συνεχίσει να ενημερώνει το λαό αντικειμενικά για όλα όσα τεκταίνονται, όποτε το κρίνει αναγκαίο και με τρόπο που η ΕΔΕΚ θα επιλέξει.

Η προσπάθεια ουσιαστικά επιβολής συνθηκών «σιωπής» δεν θα γίνει αποδεκτή. Η ΕΔΕΚ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για δημοκρατική λύση, συνένοχη όμως στην παραπληροφόρηση και τη συσκότιση δεν πρόκειται να γίνει.

You may also like