ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σιζόπουλος: Άμεση λειτουργία τουλάχιστον ενός ολοκληρωμένου ογκολογικού τμήματος

Με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τα ακτινοθεραπευτικά κέντρα, επισημαίνουμε την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας αν όχι δύο τουλάχιστον ενός ολοκληρωμένου ογκολογικού τμήματος.

Εκτιμούμε ότι θα πρέπει άμεσα ο δημόσιος τομέας υγείας να προχωρήσει στη λειτουργία αυτού του ακτινοθεραπευτικού κέντρου.

Υπενθυμίζοντας ότι παλαιότερα είχε προκηρυχθεί η ίδρυση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου ογκολογικού και ακτινοθεραπευτικού τμήματος της Λεμεσού, αλλά λόγω παρατυπιών που είχε καταγγείλει η ΕΔΕΚ, υπήρξε αναστολή της διαδικασίας. Από την αναστολή αυτή η οποία έγινε το 2010 έχουν μεσολαβήσει έξι χρόνια. Το να μην υπάρχει οποιαδήποτε δραστηριοποίηση αυτό ουσιαστικά σηματοδοτεί αδιαφορία από πλευράς του κράτους.

Η ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να συνεχίσει να ανέχεται αυτή την αδιαφορία η οποία πλήττει την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες και στο τέλος αποβαίνει σε βάρος των ίδιων των πολιτών και της υγείας τους.

Θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού, το κράτος να αποφασίσει άμεσα και γρήγορα την ανάπτυξη νέων ιατρικών μονάδων στο δημόσιο τομέα που να καλύπτουν ανάγκες και οπωσδήποτε τη λειτουργία αν όχι δύο τουλάχιστον ενός νέου ολοκληρωμένου δημόσιου τμήματος παροχής ακτινοθεραπευτικών και ογκολογικών υπηρεσιών.

You may also like