ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρώτα η αναδιοργάνωση και μετά η αυτονόμηση

Κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ με αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΚΙ έγινε ανταλλαγή απόψεων των θέσεων των δύο πλευρών για τα θέματα που απασχολούν τον τομέα της Υγείας, ενώ από πλευράς ΠΑΣΥΚΙ δόθηκε υπόμνημα με τις θέσεις της συντεχνίας.

Κατά τη συνάντηση έγινε ξεκάθαρο πως τόσο η ΕΔΕΚ όσο και η ΠΑΣΥΚΙ συμφωνούν πως είναι απαραίτητο η αναδιοργάνωση να προηγηθεί της αυτονόμησης για να μπορέσει να εφαρμοστεί πλήρως και σωστά το ΓεΣΥ.

Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ σημείωσε πως είναι σημαντικό να αρχίσει η μεταφορά μέρους της πρωτοβάθμιας περίθαλψης από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα για να μπορέσουν τα νοσοκομεία να αποσυμφορηθούν και να αναδιοργανωθούν σε διοικητικό, οικονομικό και επιστημονικό επίπεδο. Ακολούθως θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αυτονόμηση και στην πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ. Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ τόνισε πως τα μισθολογικά και συνδικαλιστικά αιτήματα των γιατρών των δημοσίων νοσηλευτηρίων είναι δικαιολογημένα. Για μια υψηλού επιπέδου περίθαλψη θα πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες αμοιβές στο προσωπικό ώστε να αρθούν και τα προβλήματα υποστελέχωσης.

You may also like