ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαζί στον αγώνα για την καταξίωση της Γυναίκας

Γυναίκες, φίλες, συνοδοιπόροι,

Το ταξίδι της ζωής μας αρχίζει με τα δύσκολα και τελειώνει με αυτά.

Η πολυπλοκότητα και το πολυεπίπεδο των ρόλων που η κοινωνία μας έταξε να υπηρετούμε καθ`όλη τη διάρκεια της ζωής μας, δεσμεύουν την πορεία μας και διαγράφουν την εικόνα μέσα στην οποία χτίζουμε όλα όσα μπορούμε να προσφέρουμε και να λάβουμε η κάθε μια από μας στο ταξίδι της ζωής.

Οι πολιτικές για την ισότητα των φύλων και το νομοθετικό πλαίσιο, σε τοπικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποτελούν στέρεο οικοδόμημα , πάνω στο οποίο μπορούμε να στηριχτούμε για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Δεν είναι όμως αυτό αρκετό.

Μαζί με τους άντρες σύντροφούς μας στη ζωή, χέρι χέρι, μπορούμε να φτιάξουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία, που να προσφέρει, τουλάχιστον για τις νέες γενιές, ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς και να διαφοροποιεί τα υφιστάμενα στερεότυπα, που θέλουν ακόμα τη γυναίκα να λειτουργεί ως ακόλουθος.

Έγιναν ήδη πολλά, με θυσίες και αγώνες, αλλά θα πρέπει να γίνουν ακόμα τόσα για να μπορούμε να βλέπουμε τις κόρες και τις εγγονές μας στα μάτια και να νοιώθουμε ότι βάλαμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι σε αυτή τη πορεία για την καταξίωση της γυναικείας παρουσίας σε όλα τα δρώμενα , πάνω σε καθαρή και ισότιμη βάση.

Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλες και όλοι μαζί.

You may also like