ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ: Ο κ. Αναστασιάδης θωπεύει την τουρκική πολιτική

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος στα εθνικόφρονα σωματεία και στα μνημόσυνα πεσόντων διατυπώνει διεκδικητική και πατριωτική πολιτική, στην ουσία θωπεύει την τουρκική πολιτική.

Την ώρα που η Τουρκία συστηματικά και σε όλα τα επίπεδα αμφισβητεί την ύπαρξη της ΚΔ και επιμένει στη διάλυση της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όχι μόνο μιλά για τη «θετική ρητορεία» που χρησιμοποιεί η Τουρκία στο κυπριακό, αλλά δεν φέρνει καμιά ένσταση στο άνοιγμα κεφαλαίων της Τουρκίας με την ΕΕ και στην αναζωογόνηση της ενταξιακής της πορείας.

Και άκουσον-άκουσον εισηγείται την τουρκική γλώσσα ως επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Την ώρα που ο κ. Ακιντζί, ο οποίος επιμένει σε πάγιες διχοτομικές θέσεις της Τουρκίας (όπως εγγυημένες πλειοψηφίες γης και πληθυσμού, μόνιμες παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, μόνιμη παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων), παρουσιάζεται ως πρόεδρος του ψευδοκράτους σε διεθνείς συναντήσεις, ο κ. Αναστασιάδης εξακολουθεί να δηλώσει ότι μοιράζεται «κοινό όραμα»μαζί του.

Είναι πια πασιφανές ότι η τακτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι άκρως επικίνδυνη και όχι μόνο δεν οδηγεί σε μια δημοκρατική και βιώσιμη λύση του κυπριακού, αλλά σε μια συνομοσπονδιακή λύση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.