ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Σε λάθος κατεύθυνση η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

Παρόλο που η κυβέρνηση μιλά για ανάπτυξη, στην πραγματικότητα δεν έχει στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης.

Δεν έχει καν αξιοποιήσει το πακέτο Γιούνκερ το οποίο θα βοηθούσε άμεσα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας. Μόνο δύο χώρες της ΕΕ δεν έχουν εκμεταλλευτεί το πακέτο Γιούνκερ. Η μια από αυτές είναι η Κύπρος.

Αντί η κυβέρνηση να επιχειρεί την αύξηση των εσόδων της μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας, τα αντλεί τα έσοδά της με βαριές φορολογίες που επιβάλλει στους πολίτες (όπως π.χ καύσιμα, ΦΠΑ, Φόρος Ακίνητης ιδιοκτησίας) που στις πλείστες περιπτώσεις, όπως έχει διαπιστώσει και ο Μάριο Ντράγκι, δεν βοηθούν την ανάπτυξη αλλά την παρεμποδίζουν.Ακόμα και την ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση, αυτή στην ουσία δεν προέρχεται από επενδύσεις και παραγωγική διαδικασία αλλά κυρίως λόγω συγκυριακής αύξησης του τουριστικού ρεύματος.

Σε ότι αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας αυτή θα πρέπει να γίνει στη βάση ενός σωστού σχεδιασμού ενίσχυσης της επιχειρηματικής και παραγωγικής διαδικασίας έτσι ώστε η αυξημένη ενασχόληση νέων επιστημόνων να συμβάλει και στην πραγματική οικονομική ανάπτυξη.