ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ: Με ανοχή Αναστασιάδη, ο Άιντα προωθεί την αναβάθμιση Ακιντζί

Κάθε φορά που ο κ. Αναστασιάδης συμμετέχει σε ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα ανησυχούμε τι θα γίνει όταν του βάλουν ξανά «το πιστόλι στο κρόταφο» και πως θα χειριστεί τα εθνικά θέματα.

Είναι ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του που ανέχονται τα αλλεπάλληλα «πολιτικά ολισθήματα» του κ. Άιντα αντί να τον ανακαλέσουν σε τάξη ή να ζητήσουν την απομάκρυνση του.
Είναι με την ανοχή αν όχι με την πλήρη συγκατάθεση του κ. Αναστασιάδη και της κυβέρνησης του που προωθείται από τον κ. Άιντα η αναβάθμιση του κ. Ακιντζί και κατ’ επέκταση του ψευδοκράτους μέσω του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός στο οποίο συμμετέχουν αρχηγοί κρατών, οικονομικοί παράγοντες και πολιτικές προσωπικότητες.

Με ποια ιδιότητα πήγε στο Νταβός ο κ. Ακιντζί; Ως Πρόεδρος Κράτους; Ως οικονομικό παράγοντας; Ή ως μια διεθνώς αναγνωρισμένη πολιτική προσωπικότητα;

Ποιους εξυπηρετεί η μετάβαση του κ. Ακιντζί στο Νταβός και η συμμετοχή του για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ;

Τους μόνους που εξυπηρετούν τέτοιες ενέργειες είναι εκείνους που μεθοδεύουν αναβάθμιση του ψευδοκράτους και συστηματικά καλλιεργούν ένα πλασματικό κλίμα υπεραισιοδοξίας στο κυπριακό το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δυστυχώς χωρίς να υπάρχουν καν δείγματα καλής θέλησης της Τουρκίας για το κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή κυβέρνηση δίνουν συνεχώς δώρα στην Τουρκία είτε αυτά αφορούν την ευρωπαϊκή προοπτική της, είτε αφορούν τους έποικους σφετεριστές ε/κ περιουσιών ή την αναβάθμιση του ψευδοκράτους ή ακόμη και το αίτημα για να συμπεριληφθεί και η τουρκική ως επίσημη γλώσσα στην Ε.Ε.