ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΥΠΡΟΣ 1963-1964: Πώς η “λύση” προϋπήρχε του προβλήματος;

Ιστορικά ντοκουμέντα και ανέκδοτες μαρτυρίες για τα «Ματωμένα Χριστούγεννα.

Αποκαλυπτικά έγγραφα, ιστορικοί χάρτες και αδημοσίευτες μαρτυρίες πρωταγωνιστών για τα «Ματωμένα Χριστούγεννα» του 1963 θα παρουσιαστούν σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΔΕΚ την Παρασκευή στο Ίδρυμα Λυσσαρίδη, στις 19:00. Στην εκδήλωση με τίτλο «ΚΥΠΡΟΣ 1963-1964: Πώς η “λύση” προϋπήρχε του προβλήματος;» θα παρουσιαστούν ντοκουμέντα για την «πρώτη απόπειρα επιβολής διζωνικής ομοσπονδίας» και τη «χαώδη αντίσταση των Κυπρίων Ελλήνων» τα οποία συγκέντρωσε έπειτα από πολύχρονη έρευνα ο υποψήφιος Διδάκτωρ Εκγληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου Λάμπρος Καούλας.

Επίσης, ο κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης θα παρουσιάσει τα σχέδια της ΤΜΤ για την Κύπρο κατά την περίοδο 1956 – 1964 μέσα από έγγραφα της ιστορικής εκείνης περιόδου.

Παρέμβαση στην εκδήλωση θα κάνει ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Δρ. Βάσος Λυσσαρίδης. Την εκδήλωση συντονίζει ο υποψήφιος Διδάκτωρ Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Μιχάλης Σταυρή και μετά το πέρας της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει, πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση.

ΑΦΙΣΑλαμπρος050116