ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υποψήφιοι Βουλευτές ΕΔΕΚ Επαρχίας ΛΑΡΝΑΚΑΣ (Βιογραφικά)

1. Μαίρη Βασιλακκά1. ΒΑΣΙΛΑΚΚΑ ΜΑΙΡΗ

Η Μαίρη Βασιλακκά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρνακα. Είναι απόφοιτος του Παγκύπριου Εμπορικού Λυκείου Λάρνακας. Έχει διαχρονική συμμετοχή και δράση σε οργανώσεις και συλλόγους. Υπηρετούσε πάντα στην πρώτη γραμμή από καίριες διοικητικές θέσεις. Κύριο μέλημα της ήταν και πάντα θα είναι, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του συνόλου που αντιπροσώπευε και η ανταπόκριση στις απαιτήσεις της προσπάθειας τόσο σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

Το κοινωνικό αγωνιστικό της παλμαρέ συμπεριλαμβάνει θέσεις όπως:

Πρόεδρος του Συνδεσμου Γονέων της Αμερικάνικης Ακαδημίας, Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Π.Ο. (Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας), Μέλος του Δ.Σ. του Γραμματειακού Προσωπικού της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. Τα τελευταία 12 χρόνια είναι γραμματέας του Δ.Σ. του Π.Ι.Κ. (Παρατηρητήριο Ισότητας Κυπρου) και ενεργό μέλος του Δ.Σ. της Γυναικείας Σοσιαλιστικής Κίνησης. Είναι υπέυθυνη για τη διοργάνωση δράσεων σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα της γυναίκας και την προώθηση της ισότητας.

Διατελεί ένα πολύ σημαντικό ρόλο στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΔΕΟΚ αντιπροσωπεύοντας την οργάνωση σε διεθνές επίπεδο στο Παγκόσμιο Δίκτυο Συνεργασίας των Συνδικάτων (TUDCN).


καμιναριδης2. ΚΑΜΙΝΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
O Mάριος Καμιναρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο το 1982. Η αγάπη του για την πατρίδα τον έφερε στην Κύπρο για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία το 2006.

Ο Μάριος Καμιναρίδης είναι Δημοσιογράφος. Εργάστηκε στο Ελληνικό Ραδιόφωνο του Λονδίνου (LGR).

Σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος και ανταποκριτής για το Hellenic TV (Ελληνική Τηλεόραση) του Λονδίνου.

Είναι επίσης συνεργάτης – ανταποκριτής του BBC. Έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο σε συνέδρια στο Ευρωκοινοβούλιο και στα Ηνωμένα Έθνη.


τζωρτζινα3. ΠΟΤΑΜΙΤΟΥ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ
Η Τζωρτζίνα Ποταμίτου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1975. Είναι παντρεμένη με τρία παιδιά. Σπούδασε Δημοσιογραφία στη Σχολή του ΑΝΤ1 στην Ελλάδα.

Απέκτησε πτυχίο BA στις Δημόσιες Σχέσεις και από το 2009 κατέχει τον τίτλο Chartered PR Practitioner (CIPR). Το 2010 έγινε εκπαιδεύτρια από το Star Register Training Body.

Υπηρέτησε τα ΜΜΕ από το 1992 μέχρι το 2009 ως δημοσιογράφος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων-Μάρκετινγκ σε Κύπρο και Ελλάδα.

Από το 2009 μέχρι το 2010 εργάστηκε στην Emirates Airways ως Communication Coordinator για την Κύπρο.

Από το 2009 μέχρι το 2014 ήταν συνεργάτης Δημοσίων Σχέσεων στο Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.


σοφοκλης4. ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ
Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους γεννήθηκε στα Λεύκαρα το 1962. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε Δήμαρχος Λευκάρων: 1992 -1997, 1997-2002, 2002-2006.

Από το 2006 μέχρι το 2009 υπηρέτησε από τη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Από το 2012 μέχρι το 2014 διετέλεσε Ευρωβουλευτής. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωκοινοβουλίου.

Υπηρέτησε ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Αντιπρόεδρος του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων και Περιοχών Μεσογείου Αμφικτυονία.

Είναι παντρεμένος με τη Φωτεινή και έχουν δυο παιδιά φοιτητές Νομικής, τον Ιάκωβο και την Κατερίνα.


χρυσός5. ΤΟΥΛΟΥΠΗΣ ΧΡΥΣΟΣ
Ο Χρυσός Τουλούπης γεννήθηκε στην Αθηένου το 1962. Σπούδασε με υποτροφία της ΕΔΕΚ στην Ρωσσία και είναι Πολιτικός Μηχανικός. Διετέλεσε Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της Δημοκρατικής Νεολαίας Δώρου Λοΐζου και Πρόεδρος της Φοιτητικής Οργάνωσης της ΕΔΕΚ στη Ρωσία.

Μέλος της Κ.Ε. του Κ.Σ.ΕΔΕΚ από το 1992. Από το 2003 μεχρι το 2014 ήταν μέλος σε συμβούλια ημικρατικών οργανισμών.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Λάρνακας και είναι Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.

Διευθύνει δικό του Αρχιτεκτονικό Γραφείο και είναι Τεχνικός Σύμβουλος σε διάφορες Εργοληπτικές εταιρίες και Εταιρίες Ανάπτυξης Γής . Είναι παντρεμένος με την Έλενα Πάντζιαρου και έχει δύο γιούς τον Αντώνη και τον Γιώργο.


antreas chr6. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ο Ανδρέας Χριστόφορου γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 30 Νοεμβρίου 1968. Κατάγεται από τα Κάτω Λεύκαρα.

Είναι έγγαμος με την Χριστίνα Παπαγεωργίου και πατέρας 4 παιδιών.

Είναι Πτυχιούχος του Danylo Halytsky Lviv National Medical University. Φαρμακοποιός από το 1994 στις Καμάρες. Διετέλεσε ταμίας αλλά και πρόεδρος του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρνακας.

Είναι Μέλος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Τα τελευταία 2 χρόνια είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας.