ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η σημερινή αποκάλυψη Ομήρου για το πρώτο κούρεμα επιβεβαιώνει τις τεράστιες ευθύνες του ΠτΔ

Η σημερινή αναφορά του τέως Προέδρου της Βουλής στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ότι λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για το πρώτο κούρεμα, υπήρχε παράκληση από τη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Μέρκελ, μέσω του του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μ. Σούλτς, για αναβολή της ψηφοφορίας από τη Βουλή αλλά και οι συσκέψεις που ακολούθησαν, στην ουσία αφήνουν πλήρως εκτεθειμένους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση του και την ηγεσία του ΔΗΣΥ.

Παρά το γεγονός ότι η λοιπή ηγεσία της ΕΔΕΚ δεν γνώριζε αυτή τη λεπτομέρεια που σήμερα αποκάλυψε δημόσια ο κ. Ομήρου, ουσιαστικά επιβεβαιώνονται πλήρως όσα η ΕΔΕΚ και ο Πρόεδρος της δημόσια παρέθεταν τους προηγούμενους μήνες, καθώς επίσης και η ανακοίνωση της Κομισιόν (ημερ. 20.3.2013) ότι ζητήθηκε από τις κυπριακές αρχές η συζήτηση εναλλακτικού σεναρίου για την εξασφάλιση του συγκεκριμένου ποσού που απαιτείτο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς να υπάρχει κούρεμα κάτω των €100.000 αλλά η κυπριακή κυβέρνηση αρνήθηκε να συζητήσει.

Όλα τα γεγονότα και οι μαρτυρίες για όσα έγιναν πριν αλλά και μετά το κούρεμα αποτελούν κόλαφο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσωπικά, την κυβέρνηση του και για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, οι οποίοι πέραν πάσης αμφιβολίας γνώριζαν ότι το πρώτο κούρεμα ήταν παράνομο αλλά μέχρι σήμερα συνεχίζουν σκοπίμως να παραπλανούν τον κυπριακό λαό και να αποποιούνται τις τεράστιες ευθύνες τους για την καταστροφή του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος σε μια νύχτα.