ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι δηλώσεις και συγκλίσεις του ΠτΔ είναι σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις του

Οι δηλώσεις του ΠτΔ αλλά και οι μέχρι στιγμής συγκλίσεις που υπάρχουν, αποδεικνύουν πως ο κ. Αναστασιάδης λειτουργεί σε αντίθεση:

  1. Με τις δεσμεύσεις που ο ίδιος έχει δώσει απέναντι στον Κυπριακό λαό για μη επαναφορά του Σχεδίου Ανάν,
  2. με τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών,
  3. την Παγκόσμια διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και
  4. την πλήρη εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου σε ολόκληρη της κυπριακή επικράτεια.

Τρανταχτή απόδειξη τα πιο κάτω:

  • Σε αντίθεση με τη δέσμευσή του για μη επαναφορά του Σχεδίου Ανάν έχει συμφωνήσει την παραμονή εποίκων οι οποίοι μάλιστα θα έχουν δικαιώματα επί των ελληνοκυπριακών περιουσιών. Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ ο εποικισμός, η μεταφορά πληθυσμού ως αποτέλεσμα της εισβολής, αποτελεί έγκλημα που με κανένα τρόπο δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί.
  • Κατά παράβαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ ο ΠτΔ εξακολουθεί να αποδέχεται και να συζητά προτάσεις οι οποίες αφορούν παρουσία Τουρκικών στρατευμάτων, την αριθμητική εξίσωση και όχι την αποτελεσματική συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στα διάφορα θεσμικά όργανα λειτουργίας του κράτους.
  • Ενώ λέει ότι γίνονται σεβαστές οι τέσσερις βασικές ελευθερίες, στην πραγματικότητα δεν σέβεται το δικαίωμα της απόκτησης περιουσίας και άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών. Ως εκ τούτου οι συμφωνίες στις οποίες έχει έλθει δεν κάνουν σεβαστή την Παγκόσμια διακήρυξη των  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά ούτε και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο αφού ταξινομεί τους πολίτες σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες με διαφορετικά πολιτικά και ατομικά δικαιώματα.
  • Πριν από την οποιαδήποτε συζήτηση για την πληθυσμιακή αναλογία, η ΕΔΕΚ ζητά, στη βάση των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009, να προχωρήσουμε σε κατάθεση αιτήματος για την απογραφή του πληθυσμού στην Κύπρο υπό την εποπτεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της ΕΕ για να καταστεί σαφής ο πραγματικός αριθμός των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Λατίνων, Μαρωνιτών και Αρμενίων.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι ο ΠτΔ θα αποφύγει να φέρει ενώπιον του Κυπριακού λαού σχέδιο παρόμοιο με το σχέδιο Ανάν.