ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φόρος τιμής στους ήρωες του Μαρί

Πέντε χρόνια μετά την τραγωδία στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» αποτίουμε ευλαβικά φόρο τιμής στους 13 ήρωες της Εθνικής Φρουράς και της ΕΜΑΚ οι οποίοι θυσιάστηκαν εν ώρα καθήκοντος και εκφράζουμε την ολόψυχη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων.
Οι λανθασμένες  πολιτικές αποφάσεις, οι εγκληματικές παραλείψεις, η ευθυνοφοβία ανώτερων αξιωματούχων, η επαγγελματική ανεπάρκεια και η ανικανότητα της Πολιτείας να χειριστεί τη φύλαξη ή την καταστροφή ενός επικίνδυνου φορτίου οδήγησαν στο θάνατο 13 συμπολιτών μας και σε μεγάλη οικονομική καταστροφή.
Τα γεγονότα της τραγωδίας στο Μαρί καταδεικνύουν «μια καθολική, απαράδεκτη και εξοργιστική δυσλειτουργία του πολιτικού διοικητικού συστήματος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο πόρισμα Πολυβίου.
Ελάχιστο έμπρακτο δείγμα αναγνώρισης της θυσίας των 13 συμπολιτών μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η πατρίδα μας δεν θα ξαναζήσει τέτοιες τραγωδίες σε καιρό ειρήνης. Με αίσθημα ευθύνης και χρέους, Πολιτεία και πολίτες, οφείλουμε συντεταγμένα να προχωρήσουμε σε εκ βάθρων αναδόμηση του Κράτους μας, σε θεσμοθέτηση κανόνων διαφάνειας, ελέγχου και λογοδοσίας του πολιτικού και διοικητικού προσωπικού και σε διόρθωση των κακώς εχόντων προτού να είναι ξανά πολύ αργά.

You may also like