ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή ΕΔΕΚ στο ΡΙΚ για τη Διάσκεψη Τύπου του Προέδρου της ΕΔΕΚ

Δίνεται στη δημοσιότητα η επιστολή που απέστειλε νωρίτερα σήμερα η ΕΔΕΚ προς τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ κ. Κώστα Νικολαΐδη.

“Προς
Κύριο Κώστα Νικολαΐδη
Αν. Γενικό Διευθυντή
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
Λευκωσία

Αγαπητέ κ. Νικολαΐδη,

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε χθες βράδυ ότι η Διάσκεψη Τύπου του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου μεταδόθηκε μισή ώρα νωρίτερα από ότι είχε συμφωνηθεί και ανακοινωθεί.

Παρά το γεγονός ότι σε όλα τα δελτία ειδήσεων του ΡΙΚ (ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά) προαναγγελλόταν ότι η Διάσκεψη του κ. Σιζόπουλου θα μεταδίδετο από το ΡΙΚ2 στις 09:30 μ.μ. εντούτοις για άγνωστους προς εμάς λόγους η οπτικογραφημένη Διάσκεψη μεταδόθηκε στις 09:00 μμ.

Σημειώστε επίσης ότι η ΕΔΕΚ είχε ενημερώσει με γραπτά μηνύματα όλα τα μέλη της για τη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του Κόμματος στις 09:30 ακριβώς όπως είχαμε συνεννοηθεί.

Θεωρούμε ότι λόγοι δεοντολογίας, δίκαιης και αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών επιβάλλουν την επαναπροβολή της συνέντευξης του Προέδρου της ΕΔΕΚ σήμερα σε ώρα που θα συμφωνηθεί εκ νέου.

Η ΕΔΕΚ, χωρίς να φέρει καμιά ευθύνη για την αλλαγή της ώρας μετάδοσης, θα αναλάβει το οικονομικό κόστος να ενημερώσει ξανά τα μέλη και τους φίλους της και αναμένουμε ότι το ΡΙΚ θα αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν προαναγγέλλοντας εκ νέου τη σωστή αυτή τη φορά ώρα μετάδοσης της συνέντευξης του κ. Σιζόπουλου.

Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την άμεση θετική σας απάντηση.

Ευχαριστώ.

Δώρος Νικολάου
Γραφείο Τύπου ΕΔΕΚ

Υ.Γ: Η παρούσα δεν είναι εμπιστευτική”.