ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ”: Ένα άκρως επίκαιρο πολιτικό βιβλίο του 1975

Ντοκουμέντα της περιόδου που ακολούθησε την τουρκική εισβολή περιλαμβάνει το άκρως επίκαιρο πολιτικό βιβλίο του ιστορικού στελέχους της ΕΔΕΚ Δώρου Θεοδώρου με τίτλο «Το Αληθινό Πρόσωπο της Διζωνικής» (Εκδόσεις Αιγαίο, 2015). Το βιβλίο περιλαμβάνει σειρά κειμένων που είχαν πρωτοδημοσιευτεί σε συνέχειες στην εφημερίδα «Τα Νέα» το 1975, τις θέσεις των πολιτικών και των κομμάτων εκείνης της περιόδου, το παρασκήνιο, το ρόλο του διεθνούς παράγοντα, τη στάση της Τουρκίας και τις προσπάθειες επιβολής μιας διχοτομικής λύσης στο κυπριακό.

40 χρόνια μετά από τη δημοσίευση των κειμένων και την καταγραφή της Ιστορίας σε πρώτο χρόνο, ο συγγραφέας επιχειρεί μέσα από την έκδοση του βιβλίου αυτού να «ξαναδιαβάσει» τα γεγονότα και τη στάση των πρωταγωνιστών προσθέτοντας επικαιροποιημένα σχόλια και παραπομπές σε πρωτογενείς πηγές.

«Το Αληθινό Πρόσωπο της Διζωνικής» πέραν από μια χρήσιμη πολιτική μαρτυρία για τον πρώτο χρόνο που ακολούθησε την τουρκική εισβολή, αποτελεί και ένα βιβλίο-αφύπνισης για τα μελλούμενα. Εξαιρετικά επίκαιρο και, δυστυχώς, διαχρονικό 40 χρόνια μετά από τότε που πρωτογράφτηκε.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προμηθευτούν το βιβλίο του Δώρου Θεοδώρου από τα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία και από τον ίδιο τον συγγραφέα στη Λεμεσό (τηλ. 25355635). Το αντίτιμο είναι €10 και κυκλοφορεί περιορισμένος αριθμός αντιτύπων.

Στη Λεμεσό η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο “Πάνος Σολομωνίδης” στις 1930 από το Διευθυντή του ΚΥΚΕΜ κ. Χρ. Ιακώβου (δ/ντης ΚΥΚΕΜ) και τον αρχισυντάκτη του Φιλελεύθερου κ. Κ. Βενιζέλος.

You may also like