ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν ένας Πρόεδρος μετατρέπεται σε ..διασκεδαστή!

Όλοι παρακολουθήσαμε το περιβόητο κοινό χριστουγεννιάτικο μήνυμα Αναστασιάδη – Ακιντζί που μεταδόθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων και το οποίο συνοδευόταν από διθυραμβικά σχόλια για το γεγονός ότι ήταν το πρώτο κοινό μήνυμα των ηγετών των 2 κοινοτήτων, σε κλίμα ενθουσιασμού παρόμοιο με όταν ένα μωρό λέει τις πρώτες του λέξεις. Για όσους δεν είχαν την τιμή, ιδού:

Και φυσικά, δεν αρκούσε το συγκεκριμένο μήνυμα. Ο υποστηρικτικός μηχανισμός επιβολής του ανανισμού, έσπευσε κιόλας να μας αναδείξει και την ..άλλη πλευρά των 2 ηγετών (και καλά την πιο ανθρώπινη) από τα γυρίσματα του συγκεκριμένου βίντεο, μην τυχόν χάσουμε το υπερθέαμα. Όπως σε κάθε σατιρική εκπομπή ή σε κάθε κωμική ταινία, σου βάζουν στο τέλος τα παραλειπόμενα (ή τα making of, κατά το αμερικανικότερο), έτσι κι ο εξοχότατος Πρόεδρος μας πρωταγωνίστησε σε ένα ευχάριστο τέτοιο επεισόδιο ως άλλος Jim Carrey στο “Ο Ηλίθιος κι ο Πανηλίθιος”. Ιδού:

Θεωρητικά, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν χάλασε δα κι ο κόσμος από ένα απλό μήνυμα. Θεωρητικά. Έλα όμως που ελάχιστες ώρες μετά, το σοβαρό και έγκυρο πανευρωπαϊκό δίκτυο ενημέρωσης Euronews “κατά λάθος” ή “από κεκτημένη ταχύτητα” ή “ασυναίσθητα” ή “λόγω κακής πληροφόρησης” ή λόγω “ασυνεννοησίας” ή …όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, αναβάθμισε στο άψε σβήσε τον κατοχικό ηγέτη Μ. Ακιντζί σε Πρόεδρο κράτους και τον Αναστασιάση σε ομόλογό του! Όσες διορθωτικές ενέργειες κι αν αποπειράθηκε να γίνουν μετά, η ζημιά έγινε.

Ολόκληρη η διεθνής κοινή γνώμη που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο κυπριακό, παρακολουθεί δύο “ηγέτες” να πίνουν καφέ στη Λήδρας, να πηγαίνουν μαζί θέατρο στη Λεμεσό, να παρακολουθούν μουσική παράσταση στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, να πηγαίνουν σε θεατρική παράσταση στην κατεχόμενη Σαλαμίνα, έχουν συναντήσεις σχεδόν με τους ίδιους εκπροσώπους ξένων χωρών κλπ κλπ και τώρα να απευθύνουν από κοινού Χριστουγεννιάτικο μήνυμα και παράλληλα να συναγελάζονται σαν δυο κολλητάρια που λένε ανέκδοτα. Ποια διεθνής διπλωματία μας μπορεί να πείσει ότι ο κ. Ακιντζί δεν είναι πλέον ουσιαστικά ομόλογος του Προέδρου της Δημοκρατίας; Ποιος μπορεί να του αρνηθεί καθεστώς τουλάχιστον ισότιμου εκπροσώπου κράτους;

Είναι πραγματικά θλιβερό, ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να μην μπορεί να σταθεί ο ίδιος στο ύψος των περιστάσεων και να ηγηθεί του θεσμού τον οποίο εκπροσωπεί, αλλά να προτιμά να σύρεται σε αμερικανιές όπως την προχθεσινή, απλά και μόνο για να πουλήσει μούρη στους ξένους, αδιαφορώντας προκλητικά για την όποια ζημιά μπορεί να προκαλεί στο εθνικό μας θέμα. Είμαι ο τελευταίος στον κόσμο που θα υποστήριζε τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά αν αυτά τα καραγκιοζλίκια με τον Ακιντζί τα έκανε ο Χριστόφιας θα έπεφτε πάνω του το σύμπαν να τον φάει. Με πρώτους και καλύτερους το ΔΗΣΥ και τους εκπροσώπους του.

Θα επαναλάβω το χιλιοειπωμένο, για το οποίο όμως δυστυχώς οι κυβερνώντες προκλητικά αδιαφορούν: το κυπριακό ΔΕΝ πρόκειται να λυθεί ούτε με καφέδες, ούτε με θέατρα, ούτε με χαρωπά “τρίγωνα-κάλαντα”. Έχει 7-8 μήνες που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί και επί της ουσίας δεν έχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ χειροπιαστό που να δικαιολογεί τόση αισιοδοξία και τόση αγαλλίαση μεταξύ των 2 ηγετών. Σοβαρευτείτε όσο είναι καιρός..

You may also like