ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Να μιλήσει καθαρά ο τέως Υπουργός

 

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να στηρίζει

κάθε θετική προσπάθεια για

παροχή υψηλού επιπέδου περίθαλψης

σε όλους τους πολίτες και κύρια

στους μη προνομιούχους

Έστω και αργά ο παραιτηθείς Υπουργός Υγείας αντιλήφθηκε και τοποθετήθηκε σε σκανδαλώδη θέματα που η ΕΔΕΚ πολλές φορές τον είχε προειδοποιήσει.

Δυστυχώς όμως ο τέως Υπουργός κατανόησε πολύ αργά το βάθος και τη συνοχή μιας άρρωστης κατάστασης που ο ίδιος ονόμασε χθες ως «κατεστημένα» και «εμπλεκόμενα συμφέροντα».

Εάν ο κ. Πατσαλή πραγματικά επιθυμεί να συνδράμει θετικά στην εθνική προσπάθεια για μεταρρύθμιση της Υγείας τότε πρέπει να μιλήσει πιο καθαρά.  Να κατονομάσει τα κατεστημένα και να καταγγείλει με στοιχεία τα εμπλεκόμενα συμφέροντα.

Με την ευκαιρία αυτή, ευχόμαστε ο νέος Υπουργός Υγείας να μην καταστεί ηθελημένα ή άθελα του μέρος της διαπλοκής που λυμαίνεται τον τομέα της δημόσιας υγείας και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην πλήρη εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Επίσης, ευχόμαστε στον τέως Υπουργό να συνεχίσει με επιτυχία το αξιέπαινο επιστημονικό του έργο.

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει σταθερά και αταλάντευτα να στηρίζει κάθε θετική προσπάθεια για την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας στη βάση της εξυπηρέτησης των πολιτών και της προσφοράς υψηλού επιπέδου περίθαλψη σε όλους τους πολίτες και κύρια σε αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την εξασφαλίσουν με άλλους τρόπους.

 

Λευκωσία, 28 Ιουλίου 2015

You may also like