ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΜΑΡΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ: Ο ΠτΔ αποδέχεται τη σταδιακή αναγνώριση του ψευδοκράτους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μαζί με τον Έστερ Μπαρθ Άιντα

Η αναφορά του κ. Άιντα σε «τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος για την εφαρμογή του κεκτημένου όταν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία λύσης» επιβεβαιώνει ότι εκείνο το οποίο αποδέχεται ο κ. Αναστασιάδης στο τραπέζι των συνομιλιών είναι η σταδιακή αναγνώριση του ψευδοκράτους και ο ακρωτηριασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσα από μια λύση συνομοσπονδίας.

• Από πότε το ψευδοκράτος θεωρείται κρατική οντότητα και μάλιστα με επίσημη δήλωση του εκπροσώπου των Ην. Εθνών;
• Με ποιου την αποδοχή και την έγκριση ο κ. Άιντα αναφέρεται σε «τ/κ συνιστών κράτος»;
• Στην Ανατολική Γερμανία υπήρξε οποιαδήποτε προετοιμασία για την εφαρμογή του κεκτημένου ή υπήρξε άμεση εφαρμογή του μετά την ενοποίηση της χώρας;

Η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη για την επικίνδυνη εκτροπή στις συνομιλίες γιατί με τη στάση και τη συμπεριφορά της εμμέσως πλην σαφώς υποβοηθά στη σταδιακή αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Από τη μέχρι σήμερα δημόσια ενημέρωση προκύπτει ότι τα θέματα που συζητούνται εξαντλητικά είναι τα θέματα που η δική μας πλευρά έχει μόνο να δώσει στο τραπέζι. Που έχει πάει το πάρε-δώσε; Τι έχουμε πάρει για τις συνεχείς υποχωρήσεις μας; Γιατί η κυβέρνηση επιδιώκει τη συσκότιση και δεν ενημερώνει τα πολιτικά κόμματα;

Ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι βρισκόμαστε σε σοβαρή διαδικασία η τελευταία ενημέρωση που έτυχαν τα πολιτικά κόμματα ήταν πριν από δύο μήνες.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει άμεσα Εθνικό Συμβούλιο ή Συμβούλιο Αρχηγών για να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για την πορεία των συνομιλιών.

You may also like