ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: Εκστρατεία ενημέρωσης του λαού για το κυπριακό

Από το 1974 σταθερός και αμετάκλητος στόχος αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού θα έπρεπε να ήταν η δημοκρατική λύση ως προϋπόθεση για την απελευθέρωση της πατρίδας-μας από την τουρκική κατοχή.

Σειρά λαθών, παραλείψεων, ψευδαισθήσεων και επιπόλαιων χειρισμών από κυβερνώντες και συγκυβερνώντες οδήγησαν το εθνικό-μας θέμα σε υποβάθμιση.

• Από θέμα εισβολής-κατοχής και συνεχιζόμενης εθνοκάθαρσης μετατράπηκε σε ζήτημα διακοινοτικού προβλήματος και ρύθμισης
• Η ομοσπονδιακή λύση μετατράπηκε σε συγκαλυμμένη συνομοσπονδία με επίφαση της ΔΔΟ
• Η διασφάλιση των δικαιωμάτων επιστροφής και περιουσίας αντικαταστάθηκε από τις εγγυημένες πλειοψηφίες πληθυσμού και περιουσιών
• Η κατοχύρωση της πολιτικής ισότητας των πολιτών, έγινε πολιτική ισότητα «συνιστώντων κρατιδίων» και σε αρκετές περιπτώσεις ταυτίζεται και με αριθμητική ισότητα

Αυτά είναι μόνο μερικές από τις διολισθήσεις της πλευράς-μας από ένα μακρύ κατάλογο.
Όσοι απορρίπτουμε τις διχοτομικές πρόνοιες που είτε έγιναν αποδεκτές, είτε βρίσκονται υπό συζήτηση βρισκόμαστε υπό κατηγορία ότι τάχατες απορρίπτουμε κάτι που δεν γνωρίζουμε γιατί δεν υπάρχει ακόμα κατάληξη σε συμφωνία.
Όμως με το ίδιο σκεπτικό πως πρέπει να ονομάζονται όσοι αποδέχονται μια λύση που επίσης δεν την γνωρίζουν;

Είναι φανερό ότι οι κυβερνώντες και οι συνοδοιπόροι τους καλλιεργούν κλίμα πλασματικής ευφορίας για δήθεν λύση τη στιγμή που γνωρίζουν ότι οι διάφορες είναι μεγάλες και η Τ/Κ πλευρά, αφού με τη βοήθεια-μας επενδύθηκε με την «καλή θέληση», σήμερα σκληραίνει τη στάση της και επανέρχεται στην προβολή των πάγιων επεκτατικών θέσεων της Τουρκίας. Κλασικό παράδειγμα είναι οι θέσεις Ακιντζί για εγγυημένες πλειοψηφίες εδάφους και πληθυσμού μέσα από τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία αλλά και η χθεσινή έμμεση πλην σαφής απειλή πολέμου για το Φυσικό μας Αέριο.

Την ίδια ώρα ο λαός βρίσκεται είτε στο σκοτάδι, είτε στην παραπληροφόρηση. Η ΕΔΕΚ στο πλαίσιο της διαφανούς και αντικειμενικής ενημέρωσης του λαού θα πραγματοποιήσει σειρά διαφωτιστικών εκδηλώσεων και καλεί το κοινό να παραβρεθεί. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν το προσεχές Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο με θέμα «Ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία».

Ομιλητές θα είναι οι:
• Σαράντης Ορφανουδάκης
Τακτικός καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

• Ιωάννης Θ. Μάζης
Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας – Πρόεδρος Τμήματος Τουρκικών Σπουδών, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

• Ζωή Μιχαλοπούλου
Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

• Μαρία Καλλία
Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου

Θα ακολουθήσει η δεύτερη εκδήλωση της ΕΔΕΚ στις 6 Οκτωβρίου στη Λεμεσό με θέμα «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της ευρύτερης ασφάλειας και των νέων γεωστρατηγικών δεδομένων» με εισηγητές τον πρώην Υπουργό Άμυνας κ. Φοίβο Κλόκκαρη και τον Συνταγματάρχη εν αποστρατεία κ. Άντη Λοΐζου. Παρόμοιες εκδηλώσεις με διαφορετική θεματολογία (για τις οικονομικές επιπτώσεις και το δικαίωμα στην περιουσία) με ομιλητές διακεκριμένους καθηγητές και εμπειρογνώμονες θα πραγματοποιηθούν στη Λάρνακα και στην Πάφο. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος κύκλος ενημερωτικών εκδηλώσεων από την ΕΔΕΚ.

You may also like