ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μ. ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: Βραβείο «Δώρου Λοΐζου» στο Σενέρ Λεβέντ

Όπως είναι γνωστό το 2001 καθιερώθηκε από την ΕΔΕΚ ο θεσμός της ετήσιας απονομής του Βραβείου Δ. Λοίζου προς τιμή του ήρωα-ποιητή στελέχους της ΕΔΕΚ και της Σ.Ν. ΕΔΕΝ, ο οποίος δολοφονήθηκε άνανδρα από την ΕΟΚΑ Β΄ στις 30 Αυγούστου 1974 στη διάρκεια του μεταπραξικοπήματος κατά τη δολοφονική απόπειρα εναντίον της ζωής του ηγέτη της ΕΔΕΚ Δρ. Β. Λυσσαρίδη.

Η επιλογή του τιμώμενου με το βραβείο προσώπου γίνεται από ειδική επιτροπή και επικυρώνεται από το Π.Γ. της ΕΔΕΚ.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς το άτομο που θα τιμηθεί:
• πρέπει να είναι Κύπριος εν ζωή πολίτης της Κ.Δ.
• να έχει προσφορά στον Πολιτισμό και τα Γράμματα, και
• να διαπνέεται από τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης

Το Π.Γ. της ΕΔΕΚ με ομόφωνη απόφαση του στις 26 Οκτ. 2015 αποφάσισε να υιοθετήσει την σχετική εισήγηση της Επιτροπής Βραβείων Δ. Λοίζου για την απονομή του βραβείου για το 2014 στον Τ/Κ συμπατριώτη μας δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ.

Η επιλογή του κ. Λεβέντ και η απονομή του βραβείου αποτελεί αναγνώριση της πολιτικής του προσφοράς αλλά και των αγώνων του υπέρ:

• της Κυπριακής Δημοκρατίας της κοινής μας πατρίδας
• της δημοκρατίας που θα αφορά το σύνολο των δραστηριοτήτων μας χωρίς να παρεμβαίνουν εθνοτικά ή θρησκευτικά κριτήρια
• της απαλλαγής της πατρίδας μας από ξένους κηδεμόνες και της δημιουργίας των προϋποθέσεων όλοι οι Κύπριοι ανεξάρτητα από θρησκευτική ή εθνική προέλευση να ζούμε μαζί σε συνθήκες ασφάλειας και αγαστής συνεργασίας ώστε να διαμορφώσουμε το κοινό μας μέλλον

Αυτά τα οράματα αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του σοσιαλιστικού μας κινήματος, τις οποίες υπηρετούμε αδιάλειπτα από την ίδρυση της ΕΔΕΚ και για την υλοποίηση τους συναγωνιστές μας θυσίασαν ότι πολυτιμότερο είχαν , τη ζωή τους.
Η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων «Καστελιώτισσα» στη Λευκωσία. Καλούμε τους πολίτες να δώσουν δυναμικά το παρόν του και όλοι μαζί να διατρανώσουμε την απόφασή μας ότι θα αγωνισθούμε:

• για δημοκρατική λύση η οποία να διασφαλίσει τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα σε όλους τους Κυπρίους χωρίς διακρίσεις
• για συνέχιση της Κ.Δ. ως ενός κράτους που θα εκφράζει ένα λαό, χωρίς γεωγραφικούς διαχωρισμούς και εγγυημένες πλειοψηφίες
• για μια κοινή πατρίδα, την Κύπρο των προγόνων μας αλλά των μελλοντικών γενιών.