Μ. Σιζόπουλος: Νομιμοποιείται ο εποικισμός με τη συμφωνία για το περιουσιακό

Αυτό που δυστυχώς δεν κατόρθωσε η Τουρκία το ’74
στρατιωτικά με τη συνεργασία της Χούντας,
υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επιτευχθεί σήμερα
με την ηθελημένη ή άθελη συνδρομή των
αυτοαπακολουμένων ρεαλιστών της λύσης.

Τα πολιτικά ολισθήματα του Προέδρου και των συνεργατών του δεν έχουν τέλος.
Μετά:
τη διχοτόμηση της κυριαρχίας,
• την αποδοχή εγγυημένης πλειοψηφίας πληθυσμού και εδάφους (βλ. ΚΥΠΕ, δήλωση ΠτΔ, 10 Ιουλίου 2015),
• την παραχώρηση του κατάλοιπου εξουσίας στα συνιστώντα κρατίδια,
• τις δηλώσεις για «νέο κράτος» που θα διαδεχθεί την Κυπριακή Δημοκρατία (δηλαδή παρθενογένεση),

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη χθεσινή συμφωνία για το περιουσιακό ουσιαστικά νομιμοποιεί τον εποικισμό. Νομιμοποιεί, όχι απλά την παράνομη παρουσία των εποίκων, αλλά και τους προσφέρει και δικαιώματα επί των περιουσιών των Ελληνοκυπρίων.

Τι άλλο από νομιμοποίηση του εποικισμού συνίσταται η δυνατότητα να έχει δικαιώματα επί της περιουσίας ο έποικος-χρήστης, όταν είναι πολύ καλά γνωστό ότι η πλειοψηφία των ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα διαχειρίζεται παράνομα από έποικους; Με τη χθεσινή συμφωνία τίθεται δυστυχώς υπό αμφισβήτηση το αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα που έχουν, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, οι νόμιμοι ιδιοκτήτες επί της περιουσίας τους.

Με αυτά τα δεδομένα είναι φανερό ότι αυτοί που κύρια ευθύνονται για τη μη εξεύρεση λύσης πέραν από την τουρκική αδιαλλαξία δεν είναι οι δήθεν απορριπτικοί, αλλά όλοι αυτοί που με τις συνεχείς διολισθήσεις τους σταδιακά έχουν φέρει την Τουρκία ένα βήμα μακριά από την υλοποίηση των πάγιων επεκτατικών της επιβουλών.

Είναι πια επιβεβαιωμένο ότι αυτοί που στήριξαν με πάθος το σχέδιο Ανάν και δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονούσε για τον κυπριακό Ελληνισμό η αποδοχή του δεν μπορούν σήμερα να διαπραγματευτούν κάτι καλύτερο.

Αυτό που δυστυχώς δεν κατόρθωσε η Τουρκία το ’74 στρατιωτικά με τη συνεργασία της Χούντας, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επιτευχθεί σήμερα με την ηθελημένη ή άθελη συνδρομή των αυτοαπακολουμένων ρεαλιστών της λύσης.