ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

M. Σιζόπουλος: Δεν αποκλείεται να υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση της TOTAL

“Δεν θα πρέπει η Κυβέρνηση να παραμείνει σταθερή και να διερευνήσει μόνο την τεχνική διάσταση του θέματος της φυγής της TOTAL από την Κύπρο, δηλαδή την γεωλογική, γιατί ίσως υπάρχουν και πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση”, δήλωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η Τουρκία μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα και σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχει παρέμβει με τρόπο πολιτικό στο να ακυρώσει διάφορες συμφωνίες, είτε της Ελλάδας με διάφορες χώρες ή ενδεχομένως και της Κύπρου. 

“Γι ` αυτό ακριβώς η έκκληση μας προς την Κυβέρνηση είναι να μελετήσει σε βάθος και με προσοχή το ενδεχόμενο , για την απομάκρυνση της συγκεκριμένης εταιρείας, να υπάρχουν και πολιτικές σκοπιμότητες, ή να υπάρχουν και πολιτικές διαστάσεις, δεν είμαστε σίγουροι γι αυτό όμως οφείλουμε να το υποδείξουμε και αυτό γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία δε είναι τυχαία , είναι γαλλικών συμφερόντων, είναι προφανές ότι η Γαλλία διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στο διεθνές πεδίο και κυρίως ως μέλος του ΣΑ πολλές φορές στο παρελθόν στήριξε σταθερά τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας”, δήλωσε.

Ο κ. Σιζόπουλος κάλεσε την Κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα  και περιθώριο , εάν και εφόσον αυτό μπορεί να γίνει, έτσι ώστε να μην υπάρχει απομάκρυνση της εταιρείας από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και να γίνει αξιοποίησή τους με την εμπλοκή χωρών οι οποίες διαδραματίζουν ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στο διεθνές σκηνικό.

Μόνο με αυτό το τρόπο, τόνισε, μπορούμε  να αξιοποιήσουμε αυτές τις χώρες προς όφελος της δίκαιης και βιώσιμης επίλυσης του Κυπριακού, ειδικά σε μια περίοδο όπου ο τουρκικός επεκτατισμός λειτουργεί απροκάλυπτα και οι πιέσεις στη δική μας πλευρά είναι πάρα πολύ μεγάλες με κύριο ακριβώς στόχο να προχωρήσει μαι διαδικασία επίλυσης που δεν εγγυάται ότι η κατάληξη της θα είναι μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, αλλά αντίθετα λύση που πιθανό θα ευνοεί τα τουρκικά συμφέροντα  και τους τουρκικούς επεκτατικούς στόχους και κυρίως αυτό που η Τουρκία από δεκαετίες έχει χαράξει ως βασική στρατηγική επιδίωξη, δηλαδή πρόσθεσε, την ολική κατάκτηση της Κύπρου , είτε δια μέσου της εδαφικής προσάρτησης ή του πολιτικοστρατιωτικού ελέγχου.

 

23 Ιανουαρίου 2015