ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Να κατονομαστούν όσοι βάζουν εμπόδια στις έρευνες για την οικονομία

Οι χθεσινές δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα στον ΑΝΤ1 θέτουν ένα τεράστιο ζήτημα ηθικής και τάξης για το πολιτικό σύστημα της Κύπρου το οποίο δεν θα πρέπει να παραμένει ανοιχτό.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες για πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων και κατάληξη των αστυνομικών ερευνών για την οικονομική τραγωδία της Κύπρου, οι οποίες δυστυχώς κινούνται με βραδείς ρυθμούς και δεν ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις για ταχεία διεκπεραίωση τους.

Καταδικάζουμε την οποιαδήποτε παρέμβαση πολιτικών και κομματικών κύκλων στο έργο της Αστυνομίας, του Γενικού Εισαγγελέα και της Νομικής Υπηρεσίας.

Θα πρέπει όμως οι πιο πάνω Θεσμοί να κατονομάσουν ποιοι από τους πολιτικούς κύκλους επεμβαίνουν στις ερευνητικές διαδικασίες για να γνωρίζει ο κυπριακός λαός ποιοι έχουν συμφέρον από το ενδεχόμενο κουκούλωμα υποθέσεων όπως της Λαϊκής, του ELA, της Focus και άλλων.

Υπενθυμίζουμε ότι οι παρεμβάσεις στις οποίες αναφέρεται ο Γενικός Εισαγγελέας αποτελούν ποινικό αδίκημα και θα στηρίξουμε την οποιαδήποτε ενέργεια για αποκατάσταση της Δικαιοσύνης.

You may also like