ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Κυβέρνηση προωθεί βήμα-βήμα το ξεπούλημα των ημικρατικών

Το γεγονός ότι ξεκίνησε διαδικασία της ιδιωτικοποίησης της Cyta επιβεβαιώνει ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν ακούει, δεν προβληματίζεται και δεν συζητά. Όπως έπραξε με τις εκποιήσεις, όπως πράττει με το ΓΕΣΥ, το Φυσικό Αέριο και το Κυπριακό, έτσι και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων η Κυβέρνηση επιλέγει να ακολουθεί τη δική της μονόπλευρη πολιτική αγνοώντας όλες τις ανησυχίες και τις προτάσεις που τίθενται ενώπιον της.

Η Κυβέρνηση, αφού παραπλάνησε προεκλογικά τους εργαζόμενους των ημικρατικών οργανισμών, προχωρεί βήμα-βήμα στην εκποίηση των ημικρατικών  αγνοώντας τις ανησυχίες των εργαζομένων, των πολιτών, του επιστημονικού της συμβούλου του ΕΤΕΚ και του συνόλου σχεδόν των πολιτικών κομμάτων. Η Κυβέρνηση αρνείται να συζητήσει την πρόταση της ΕΔΕΚ για τον εκσυγχρονισμό των ημικρατικών μέσα από:

  • τη λειτουργική αναδιάρθρωση τους,
  • την προσαρμογή της οργανωτικής δομής τους,
  • την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης τους και
  • την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους.

Η ΕΔΕΚ συμφωνεί ότι ημικρατικοί οργανισμοί θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να αναβαθμιστούν. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε τη μερική μετοχοποίηση με την συμμετοχή των υπαλλήλων, του κοινού και στρατηγικών επενδυτών, αλλά η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου όπως και ο κεντρικός ρόλος στη διαχείριση των οργανισμών  πρέπει οπωσδήποτε να παραμένει στο κράτος.

Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι η ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να συναινέσει στο ξεπούλημα οποιουδήποτε κερδοφόρου ημικρατικού οργανισμού και στη θυματοποίηση των εργαζομένων.

Λευκωσία, 20 Ιανουαρίου 2015

You may also like